TOP

AMFI viert 20-jarig jubileum tijdens Transit

Het Amsterdam Fashion Institute (AMFI) organiseert op vrijdag 29 juni de zevende editie van het afstudeerevent Transit in het Amsterdamse World Fashion Centre. Studenten hier hun beste ontwerpen.

Tijdens de catwalkshow tonen circa vijftien afstudeerders van de richting Fashion & Design hun collectie. Denk aan forecasting- en collectieboeken, brandmanuals, productie- en businessstrategieën, textielinnovatie en retailconcepten.

Jubileum
Transit staat dit jaar in het teken van het 20-jarig jubileum van AMFI. Het instituut organiseert een speciaal programma en exposeert fotoportretten van twintig succesvolle alumni uit de modewereld. Alle oud-studenten en oud-medewerkers van AMFI, Mr. Koetsier en Charles Montaigne zijn uitgenodigd voor een alumniprogramma. Daarnaast organiseert afstudeerder en modefotograaf Duy Quoc Vo in opdracht van AMFI een speciale foto-expositie met portretten van twintig succesvolle alumni uit de modewereld.

Magazine
Bijzonder is ook de lancering van het magazine Tiger Dragon Slayers from the Underworld waarin het jaarboek is opgenomen. Dit magazine is geheel bedacht, geproduceerd en vormgegeven door een groep AMFI-studenten. Je vindt hierin verrassende stijlen in kleding, mensen met een bijzondere kijk op mode en innovatieve ideeën.

Over AMFI
AMFI is in 1992 voortgekomen uit een fusie tussen de technische, commerciële mode-opleiding Mr. Koetsier en de academie voor couture en styling, Charles Montaigne. Het instituut is inmiddels uitgegroeid tot de grootste mode-opleiding in Nederland met ruim 1100 studenten en 130 medewerkers.

Programma Transit 2012
Middagprogramma
16.00-18.30 Expositie
16.30-17.30 Catwalk show
Avondprogramma
20.30-23.00 Expositie
21.00-22.00 Catwalk show
22.00-01.00 Feest 20 jaar AMFI

Kaartverkoop
Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar via http://www.amfi.nl/transit  €10 en op 29 juni aan de kassa in het World Fashion Centre €13,50.