TOP

‘Stenen winkel bedreiging voor webshops’

Jean-Emile Rosenblum van Pixmania meent dat de stenen winkels een bedreiging zijn voor webshops en niet andersom zoals altijd is gedacht. Dit meldt Twinkle.

Fysieke winkeliers pakken een steeds groter deel van de online retailmarkt, aldus Jean-Emile Rosenblum van het Franse e-commerce bedrijf Pixmania afgelopen maandag op Global E-commerce Summit in Barcelona. Rosenblum raadt webshops aan om ook stenen winkels te gaan openen.

Volgens Rosenblum wordt op dit moment maximaal 15% van de retailaankopen online gedaan. Het online aandeel zal volgens hem nooit meer worden dan 20%. Niet alleen pure online retailers, maar ook winkelketens vissen nu in die vijver. “Eigenlijk is iedereen tegenwoordig webverkoper”, aldus Rosenblum.

Omdat fysieke retailers extra service kunnen bieden met hun winkels (orders afhalen en retourneren bijvoorbeeld), verkleinen ze de markt voor pure digitale aanbieders. “In heel veel categorieën zullen maar heel weinig ‘pure players’ overleven. Ze kunnen de komende jaren een boost aan hun business geven door winkels te openen. Een winkel is net zo goed een trekker van verkeer als Google dat is. Dat is ook zo’n beetje de afweging: Google, of een winkel. De uitkomst van die rekensom zal veel webwinkeliers verbazen.”