TOP

American Apparel krijgt schuldsanering aangeboden

De Amerikaanse kledingketen America Apparel is benaderd door een private investeerder. Deze private equity-onderneming zou naar verluidt 100 miljoen dollar over hebben om de schulden van de kledingketen af te lossen. American Apparel zit al langere tijd in financiele problemen.

(Bekijk hier de video van de Bodyfashion Tradefair)

Met dat geld kan American Apparel dan haar schuld van 83 miljoen dollar (tegen 18% rente) aan een andere private investeerder, namelijk Lion Capital, afbetalen. In ruil voor de lening wil Leonard & Green Partners de merknaam en het intellectuele eigendom hebben.

Maar oprichter Dov Charney, die voor 47% eigenaar is van de keten, zou aarzelen om zowel de merknaam als het intellectuele eigendom op het spel te zetten. Charney wil echter niet reageren op de berichtgeving.

Aandelen niet in trek

Een andere groep investeerders uit Canada maakte bekend dat ze hun aandelen ter waarde van 15 miljoen dollar weer willen verkopen. Vier maanden geleden staken zij dit geld in het bedrijf, maar ze willen er nu alweer van af.

American Apparel zit al een tijd in de problemen. Het bedrijf heeft veel schulden en het ziet er niet naar uit dat die positie veel zal verbeteren.

Het bedrijf wil overigens niet alleen financieel meer vlees op de botten: voor de nieuwe campagne zoekt American Apparel modellen met een maatje meer.