TOP

‘Alleen professionele webwinkel overleeft’

Succesvolle webwinkeliers zullen zich de komende periode verder professionaliseren en tegelijk leggen allerlei 'hobby-webwinkels' het loodje. Dat zegt Twinkle-hoofdredacteur Marieke Verdonk in een interview met het Financieele Dagblad naar aanleiding van de publicatie van de Twinkle 100 2009.

Nederlandse webwinkels schieten als paddestoelen uit de grond. De komende tijd zullen echter de niet-professioneel opgezette webwinkels door de mand gaan vallen, verwacht Marieke Verdonk van Twinkle. Het advies van Verdonk aan starters luidt om voor het opzetten van een webwinkel een professioneel bureau in de hand te nemen. “Dat kost geld, maar het loont de investering. En je profiteert van de wet van de remmende voorsprong. Er is inmiddels veel geleerd over wat wel en niet werkt voor een webwinkel.”

Twinkle 100 is een jaarlijkse lijst van Nederlandse webwinkels in 9 categorieen in volgorde van grootste omzet. De 100 grootste webwinkels zetten gezamenlijk een kleine 5 miljard euro om, waarvan de nummer 1 goed is voor € 293 miljoen omzet en de nummer 100 nog altijd € 5,5 miljoen noteert.