TOP

Hoe gaat het met Little Cerise en Japan R*gs?

Regelmatig zal Bengels een nieuw merk in het kindermodesegment onder de loep nemen met de vraag 'Hoe gaat het?' Ditmaal Little Cerise en Japan R*gs, de kinderlijn van Le Temps des Cerises en Japan R*gs.

Land van herkomst: Frankrijk
Distributeur: Bogaard-Donovan
Sinds wanneer op de Nederlandse markt: 2009

Collectie: voor jongens en meisjes vanaf 6 maanden tot 16 jaar
Prijzen (winkelverkoop): vanaf 10 euro voor een legging tot 199 euro voor een vintage leren jack

Gesproken met: Henk Bogaard

Hoe gaat het en wat hebben jullie sinds de lancering op de Kleine Fabriek zoal gedaan?
“Onze start met de kinderlijn in Nederland was er een met bof, mazelen en rodehond – kinderziekten dus. Sinds onze nieuwe naam voor de jongenslijn, Japan R*gs, zijn we met frisse moed weer op de weg te vinden.”

Wat is de kracht van Little Cerise en Japan R*gs?
“De kinderlijn wordt gekopieerd van de volwassenenlijn. De designers willen namelijk bewust geen kinderbeeld neerzetten. Kinderen zijn mondig en bepalen zelf wat ze dragen. De styling van Little Cerise en Japan R*gs is vintage met het accent in de collectie op jeans. Echt een tegenhanger dus voor al het romantische dat er op dit moment te koop is. Er zijn mooie wassingen in fitting modellen, maar ook cargobroekjes, overhemdjes en leren jacks. De prijs zit net onder het hogere segment, waar in Nederland met name voor meisjes nog echt een markt lag.”

Maakt de kredietcrisis het moeilijker om er tussen te komen als nieuw merk?
“Veel winkels hebben het moeilijk, maar de sterkere winkels worden minder getroffen door de recessie, merk ik. Via navraag bij de winkels waar onze volwassenencollectie ligt, zijn we op zoek gegaan naar de beste kindermodewinkels in verschillende steden. Er zijn nu zelfs jeanszaken voor volwassenen die overwegen om een kinderhoekje te maken met Little Cerise en Japan R*gs.”

Hoeveel verkooppunten zijn er nu in Nederland en daarbuiten?
“In Frankrijk heeft het merk al 50 winkels met de volwassenencollectie. Recent is er een kinderwinkel in St TRopez geopend. Op de Kleine Fabriek hebben we 100 afspraken gemaakt en ik denk dat we dit aantal ook halen als nieuwe klant. Zodra ons boek op tafel komt, wordt er geschreven en ook meer in de breedte. Dat is goed om een totaalbeeld neer te zetten. Ik denk dat er echt behoefte was aan een merk met nieuw gezicht.”

Wat staat er het komende half jaar op de planning?
“We gaan naar Pitti Bimbo, de Ciff en de Kleine Fabriek. Ook willen we een voorraad gaan aanhouden zodat de klant zijn inkoop kan bijsturen. En omdat wij als distributeur geen ervaring hadden in het kindersegment, leren we nog elke dag.”

 

www.letempsdescerisejeans.com