TOP

AIFW 2010: vrouwelijkheid bij Supertrash op Amsterdam Fashion Week

De frontrow vol BN-ers trok bij Supertrash op vrijdagavond 29 januari misschien nog wel meer de aandacht dan de collectie, die was geïnspireerd op Cleopatra.

Het was letterlijk dringen bij de show van Supertrash, dat kon rekenen op een bomvolle zaal. Eregast was model Alexandra Richards, dochter van rockmuzikant Keith Richards, die op de eerste rij plaats nam tussen BN-ers als Yfke Sturm, Bridget Maasland, Tom Sebastian, Tanja Jess, Beertje van Beers en Lieke van Lexmond.

De collectie van Supertrash voor winter 2010/2011 was geïnspireerd op de kracht van Cleopatra, met het accent op vrouwelijke vormen. Dat betekent strakke jurkjes, korsetachtige tops, brede leren riemen, korte shorts en veel leer. Soms zomers aandoende jurkjes en tops werden gecombineerd met warme gebreide vesten. Leer is gebruikt voor jurken, shorts, leggings en jasjes. In het eerste deel van de show overheersten bruintinten; het tweede gedeelte was vooral zwart. Opvallend is dat er geen jeans werden geshowd, terwijl met ingang van de betreffende winter de nieuwe denimlijn STenim wordt gelanceerd.

Supertrash timmert nog steeds hard aan de weg. Het merk heeft 800 verkooppunten in meer dan 16 landen. Inmiddels zijn er 300 verkooppunten in Nederland en is er een eigen magazine. In De Bijenkorf is er het shop-concept ‘Walk in Wardrobe’. Binnenkort opent de pilotstore in Maastricht.

Bekijk de show van Supertrash, met interviews met Edgar Davids, Tanja Jess en Olcay Gulsen