TOP

X-function neemt distributierechten over van Van Megen Sports

Van Megen Sports Group bv gaat zich verder specialiseren op de tennismarkt. Vanaf 1 februari 2010 zal Van Megen Sports de distributie van de merken Rollerblade, Bladerunner en Nordica overdragen aan X-function Benelux bv.

In de toekomstrategie van Van Megen Sports Group is geen plaats meer voor ‘tennisvreemde’ merken. Van Megen Sports Group zet de distributie van Prince en Tretorn voort in Nederland, België/Luxemburg en Duitsland, evenals de distributie van K-Swiss in Duitsland en Oostenrijk. Van Megen Sports Group is onderdeel van AGU Holding in Alkmaar.

Tennisspecialist

De overname van de distributierechten past binnen de internationale policy van Zanatta. De Italiaanse Zanatta,  eigenaar van onder andere Nordica, Rollerblade, Technica en Lowa wil, voor zover mogelijk alle merken onder één dak brengen. “In de toekomst zal Van Megen Sports Group zich door deze specialisatie nog beter kunnen profileren als tennisspecialist en zal slagvaardiger en efficiënter kunnen optreden om de huidige sterke posities verder te kunnen uitbouwen”, aldus Rob Visser, directeur van Van Megen Sports Group.

Schaalvergroting

X-function Benelux bv is onderdeel van TCK Sports Group in Heerlen, waartoe ook Lowa Benelux bv en Tornado Sport bv behoren. TCK Sports Group is reeds importeur van andere merken uit de Technica group zoals Technica en Lowa. Volgens de eigenaar van TCK Sports Group, Dirk Schaffrath, past de overname van de distributie van Nordica, Rollerblade en Bladerunner in de schaalvergroting die zij voor ogen hebben: “Wij zijn nu één van de belangrijkste leveranciers van inline skates en ski hardwaren in de Benelux geworden.”