TOP

ADVERTORIAL: Rockish street-couture uit Parijs

Van underground nachtclubs in Berlijn tot de street art van Warschau en van mysterieuze sagen uit de oudheid tot futuristische toekomstvoorspellingen.

Het edgy label ELEVEN PARIS laat de Franse haute couture en de urban trends van de straat onlosmakelijk blenden en voegt er bovendien nog een rockish randje en een vleugje fun aan toe. Hedendaagse hipsters lijken er maar geen genoeg van te krijgen van het succesrecept.

ELEVEN PARIS werd in 2003 opgericht door de visionaire modefreaks Oriel Bensimon en Dan Cohen. Het Franse duo wilde een merk creëren dat origineel, tegendraads en onconventioneel is. Een grensverleggend label met lef en de nodige streken dat balanceert op het randje van het ondenkbare. Voor real cool people die niet vies zijn van een beetje opvallen, die liever shockeren dan conformeren en het dagelijkse leven bovendien als één groot feest zien. Want, zoals de pay-off van ELEVEN PARIS luidt: life is a joke!

Met een flinke dosis sarcasme en fashions die vooral fun uitstralen, neemt het Franse label vriend en vijand voortdurend op de hak. Met het welbekende ‘moustache’ T-shirt veroverde ELEVEN PARIS definitief de harten van the young & the reckless. Het exemplaar waarop Kate Moss een snor wordt voorgehouden, werd een internationale hit.

Maar ook met de spraakmakende campagnes waar rocksterren als Lizzy Jagger, Iggy Pop en nu ook Lenny Kravitz voor gestrikt werden, weet het Franse label zich keer op keer in de kijker te spelen. Niet alleen in eigen land, maar ook ver daarbuiten. Inmiddels ligt het merk wereldwijd bij ruim 600 winkels verdeeld over 18 landen.

In Nederland is de distributie van ELEVEN PARIS in handen van Lexson, dat ook het Zweedse pareltje Elvine, streatwear label Gio-Goi, voetbalmerk Copa en de T-shirt labels Sinstar, Friend or Faux en Blood is the New Black in de portefeuille heeft. Begin vorig jaar werd het team van Lexson versterkt met Sander Mijnhijmer, die sinds een seizoen als kersverse vertegenwoordiger met ELEVEN PARIS knalt in de verkoop!

Wil je meer weten over ELEVEN PARIS? Neem dan contact op met info@lexson.com