TOP

ACM keurt overname Perry Sport goed, ook Tenson is verkocht

De verkoop van de bedrijfsonderdelen van USG verloopt voorspoedig. De Autoriteit Consument en Markt heeft groen licht gegeven voor de overname van Perry Sport en Aktiesport. Tegelijkertijd is er voor outdoor sportkledingmerk Tenson een koper gevonden.

Op dinsdag werd een akkoord bereikt tussen de curatoren van Unlimited Sports Group en het Britse JD Sports. Voor 26,5 miljoen euro werden de ketens Perry Sport en Aktiesport overgenomen. Nu heeft ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) haar goedkeuring gegeven. Het gaat om 58 Perry Sport-winkels, 131 Aktiesport-winkels, twee webwinkels en ‘overige activa van de deels gefailleerde Unlimited Sports Group’, aldus een persbericht (pdf) van de ACM.

 

Tenson ook verkocht

 

Ook het outdoor sportkledingmerk Tenson is verkocht. De koper is het Nederlandse Nedvest Capital. Dit bedrijf investeert naar eigen zeggen in gezonde Nederlandse bedrijven met een winstgevendheid van tussen de 1 en 10 miljoen euro.


Tenson werd opgericht in 1951 in Zweden en ontwerpt en verkoopt wereldwijd producten binnen de categorieën ski, outdoor en lifestyle. Het merk heeft vestigingen in Nederland, Zweden en Denemarken en een uitgebreid distributienetwerk binnen Europa.Johan Lövqvist, managing director van Tenson zegt in een persbericht: “We zijn verheugd dat family office Nedvest zich als lange termijn investeerder gecommitteerd heeft aan Tenson. We hebben in Nedvest een betrouwbare partner gevonden die bereid is de toekomstige groei te ondersteunen”