TOP

Aantal faillissementen stijgt licht, casual collectie Neymar Jr X Puma en Vero Moda doneert duizenden jassen

Het aantal faillissementen is in november minimaal gestegen vergeleken met de maand ervoor. Verder: voetballer Neymar Jr en Puma brengen een kledingcollectie uit, Hema opent winkels in Mexico en Vero Moda haalt bijna 7000 jassen op voor het goede doel. Dit en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 11 december.

Inretail pleit voor lokale veiligheidsmaatregelen winkelgebieden

Inretail heeft samen met de winkelsector een retailveiligheidskaart ontwikkeld die duidelijkheid geeft over te treffen veiligheidsmaatregelen in 2.500 winkelgebieden. In een aantal binnensteden overleggen winkels over het gezamenlijk hanteren van ruimere openingstijden tot 20.00 uur in de laatste week voor Kerst. Voor nog meer spreiding van consumenten heeft de brancheorganisatie afspraken gemaakt met parkeergarage-eigenaar Q-Park over goedkoper parkeren in de ochtenduren om bezoekers te stimuleren om te shoppen op de rustigste momenten van de dag. 

Het bezoek aan binnensteden is volgens onderzoek van de brancheorganisatie met de helft gedaald vergeleken met vorig jaar. Maastricht trok tussen 30 november en 6 december 64 procent minder bezoekers en Amsterdam staat met 60 procent daling van binnenstadbezoekers op plek twee. Arnhem bezet de derde plaats met 51 procent minder bezoekers. 

Aantal faillissementen licht gestegen

Er zijn in november vijf bedrijven meer failliet verklaard dan in oktober van dit jaar, meldt het Cenraal Bureau van de Statistiek (CBS). In oktober bereikte het aantal faillissementen het laagste niveau sinds augustus 1999. Ook in november was het aantal uitgesproken faillissementen relatief laag, volgens economen een effect van de huidige steunmaatregelen vanuit de overheid. Relatief gezien werden er in november de meeste faillissementen uitgesproken in de sector vervoer en opslag.

Vero Moda doneert duizenden jassen

Vero Moda heeft in oktober met de actie ‘Share the Warmth’ bijna 7000 jassen ingezameld voor het Leger des Heils. In de eigen winkels van het merk in onder andere Scandinavië, de Benelux, Frankrijk, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk konden klanten een oude jas inleveren in ruil voor 20 procent korting op de nieuwe collectie. De jassen worden door de hulporganisatie uitgedeeld bij daklozencentra, meldt het persbericht.

Hema opent winkels in Mexico

De Hema heeft deze week twee vestigingen geopend in Mexico-stad, meldt De Telegraaf. De winkels zouden eigenlijk in april opengaan, maar dit werd uitgesteld door de uitbraak van de pandemie. De Mexicaanse webshop ging in augustus live. Oorspronkelijk waren er plannen om de komende vijf jaar ruim 200 winkels te openen in het Latijns-Amerikaanse land, maar met de overname van Hema door Jumbo staat die expansie op een laag pitje.

Puma en Neymar Jr lanceren casual collectie

Puma heeft samen met voetballer Neymar Jr. een collectie gelanceerd die past bij de nieuwe voetbalschoen Future Z 1.1. De lijn bestaat uit shirts, hoodies, korte broeken en truien in de kleuren van Brazilie voorzien van nummer 10, het rugnummer van de voetballer. Het patroon is geïnspireerd ‘door de Pichacão-graffiti uit de straten van São Paolo’, aldus Puma in een persverklaring.

credit beeld: Puma