TOP

Aantal bezoekers Arnhem Mode Biënnale teleurstellend

Ondanks de positieve recensies is het aantal bezoekers aan de vierde editie van de Arnhem Mode Biënnale (AMB) tegengevallen. 16.267 mensen kochten een kaartje voor het evenement. Bij de vorige editie waren dit nog 31.000 mensen.

De afgelegen locatie wordt door het bestuur als een belangrijke reden genoemd voor het tegenvallend aantal bezoekers. Bestuursvoorzitter Medy van der Laan reageert teleurgesteld in De Gelderlander: “We hebben het passanteneffect dit keer gemist. Dat effect is groter dan waar we rekening mee hadden gehouden.” De organisatie had gehoopt dit keer zelfs te groeien naar 35.000 bezoekers.

Door de tegenvallende bezoekersaantallen is de organisatie zo’n twee ton misgelopen uit de verwachte kaartverkoop. De Arnhem Mode Biënnale zal volgens Van der Laan alle reserves moeten gebruiken om break-even te draaien.

De vierde editie van de AMB heeft €2,8 miljoen gekost, waarvan de helft afkomstig is van de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland. De andere €1,4 miljoen komt uit fondsen en sponsorgelden.

De internationale modepers was voornamelijk lovend over het fashionevent. Een greep uit de recensies:

De Amerikaanse Elle op de website: ‘Arnhem is a fashion microcosm […] after Antwerp and Berlin, this town is rapidly becoming one of Europe’s most enthusiastic hotspots.’

i-D Online, de digitale versie van het Britse magazine: ‘Arnhem seems a good place to start a fashion quest’.

Vogue.com: ‘Arnhem Mode Biennale: the greatest fashion event you’ve never heard of’.