TOP

A Fish Named Fred lanceert ondergoed, nu ook betalen met Tikkie in Whatsapp en dragen outdoor- en regenkleding schadelijk

A Fish Named Fred lanceert ondergoed, nu ook betalen met Tikkie in Whatsapp en ook het dragen van outdoor- en regenkleding is schadelijk. Verder: Paris Fashion Week staat stil bij de oorlog in de Oekraïne. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 2 maart.

Foto: Gambettes Box

Gambettes Box in bres voor straatintimidatie

Beenmodemerk Gambettes Box vraagt de hele maand maart aandacht voor straatintimidatie, samen met de stichting Stop Straatintimidatie, aldus een persbericht. Daarvoor is een campagne gestart die mensen bewust moet maken van het feit dat 80 procent van de vrouwen al eens is lastiggevallen in de publieke ruimte, volgens onderzoek. Om bewustwording te creëren rondom dit thema besteedt het merk er onder meer aandacht aan door in iedere box een ‘Free your legs’-sticker te stoppen die op iedere willekeurige spiegel geplakt kan worden. Verder worden spiegels geplaatst op beenhoogte in de straten van de Europese steden Parijs, Hamburg en Amsterdam waar ook stickers worden uitgedeeld voor de wildplakcampagne. Voorbijgangers kunnen een selfie van hun benen nemen in een van de spiegels of in een andere spiegel. Voor elke foto die per e-mail wordt verstuurd of wordt gepost met de hashtag #freeyourlegs, doneert Gambettes Box vijf euro 5 aan de stichting Stop Straatintimidatie.

Online klant kan nu ook betalen met Tikkie via Whatsapp

Sinds deze week is het mogelijk om online klanten in Whatsapp te laten afrekenen met Tikkie. Dat meldt Twinkle. Voorheen konden bedrijven in Whatsapp Business alleen een productcatalogus tonen, voor afrekenen werden klanten doorgestuurd naar de webshop. Door de integratie door e-commerceservice Conversation24 kunnen online shoppers nu met Tikkie in Whatsapp en in Webchat afrekenen. Schoenenretailer Van den Assem was pilotklant en is tevreden met deze extra optie, zo vertelt managing director Theo Sengers: “In Nederland wordt WhatsApp zoveel gebruikt dat het als verkoopkanaal met een catalogus een logische volgende stap is. De betaaloptie maakt het plaatje compleet.”

A Fish Named Fred lanceert ondergoed

Mannenmodelabel A Fish Named Fred heeft een nieuwe productgroep aan het assortiment toegevoegd: ondergoed en loungewear, zo meldt het in een persbericht. Dat doet het samen met zijn nieuwe licentiepartner Ceceba Groep uit Duitsland  De nieuwe collectie bestaat uit onder meer trunks, boxers, pyjama’s en T-shirts met prints die typerend zijn voor A Fish Named Fred. Denk aan gitaren, koi karpers, auto’s, skiërs en een Delftsblauw patroon. De collectie is vanaf juli 2022 in de winkels verkrijgbaar. Ceceba werd opgericht in 1893 en produceert ondergoed, nachtkleding en loungewear voor mannen en vrouwen. Het produceert onder meer voor Tom Tailor, Baldessarini en Bugatti.

Aandacht voor Oekraïne-oorlog op Paris Fashion Week

De start van de Paris Fashion Week op maandag 28 februari 2022 had een bijzondere aangelegenheid kunnen zijn nu corona meer naar de achtergrond verdwijnt, ware het niet dat er nu oorlog woedt in Oekraïne. Het dwong de organisatoren om een ​​sombere toon aan te slaan op de openingsavond, schrijft The Economic Times. “Oorlog heeft Europa op brute wijze getroffen en het Oekraïense volk in angst en ontreddering gestort”, zei Ralph Toledano, voorzitter van de Franse Federatie voor Haute Couture en Mode in een verklaring op de eerste dag van de presentatie van de herfst-wintercollecties voor vrouwen. Hij drong er bij de aanwezigen in Parijs op aan om de shows ‘met plechtigheid en in weerspiegeling van deze donkere uren’ te ervaren. De Pais Fashion Week duurt tot en met 8 maart 2022.

‘Dragen outdoor- en regenkleding schadelijk voor milieu’

Het dragen van outdoorkleding zoals regenjassen is schadelijk voor het milieu, zo blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam. In een persbericht meldt de universiteit dat het gaat om poly- en perfluoralkylstoffen (PFAS) die worden gebruikt om kleding water- en vuilafstotend te maken. Het is al langer bekend dat deze stoffen kunnen vrijkomen tijdens het productieproces of wanneer producten met PFAS niet op de juiste manier worden weggegooid, maar dit onderzoek laat zien dat er ook PFAS kunnen vrijkomen door invloed van zon en regen op de outdoorkleding tijdens het dragen. De PFAS komen uiteindelijk in het milieu terecht en worden daar niet of nauwelijks afgebroken.