TOP

7 tips voor geluk op de werkvloer

2009 was een zwaar jaar. Het was een jaar van aanpassen. Een jaar waarin een recordaantal bedrijven failliet ging. Miljoenen mensen zijn hun baan kwijt geraakt en de werknemers die nog achter hun bureau zitten, beginnen ook sceptisch te worden over hun toekomst. Kortom, 2009 was een depressief jaartje.

En dan nu, de prangende vraag: hoe kun je in deze zware tijden toch nog geluk vinden op de werkvloer? Hier zijn enkele tips:

Tip 1.   Denk niet altijd negatief
Als er iets gebeurt, denk niet meteen: dit is slecht. Zodra je denkt ‘dit gaat niet goed komen’, dan is dit meestal ook zo. Een constante stroom aan negatieve gedachten maakt doodongelukkig. Richt je aandacht daarom bewust op positieve zaken en ban de negatieve gedachten uit.

Tip 2.   Voor elk probleem is een oplossing
Als er iets vervelends gebeurt en je bent in staat dit snel op te lossen, ben je veel gelukkiger. Focus je niet op het probleem, maar richt je op de oplossing. 

Tip 3.   ‘Things to do today’
Als je het gevoel hebt dat je geen controle hebt over een werkdag en je verdrinkt in de hoeveelheid werk, neem het heft dan in eigen handen. Maak een to-do lijst. Schrijf op wat je op een dag af moet hebben en werk die vervolgens punt voor punt af. Dit zorgt voor rust.

Tip 4.   Be happy
Wees enthousiast en betrek je bij zaken van het bedrijf. Straal enthousiasme uit en reageer ook zo, de tijd gaat sneller en je hebt ineens veel meer plezier in je werk.

Tip 5.   Ontspanning
Niemand leeft om te werken. Zoek daarom regelmatig een vorm van ontspanning, dit zal tevens ten goede komen aan je werkzaamheden. Ga tijdens de lunchpauze eens naar buiten, lees een boek tijdens de treinreis of maak een praatje met een collega. Zoek iets wat bij je past.

Tip 6.   Collega’s
Er zijn altijd mensen waar je minder mee hebt. Probeer je niet aan ‘andersdenkenden’ te storen en ga op zoek naar overeenkomsten. Sociale contacten zijn een belangrijk onderdeel van geluk, dus dit is de moeite zeker waard.

Tip 7.   Tijd om te gaan
Heb je alles geprobeerd, maar voel je je niet gelukkiger op je werkplek? Dan is het echt tijd om te gaan en je biezen te pakken. Soms is er geen oplossing voor een situatie en dan heeft het geen zin om er nog langer voor te vechten.

Met dank aan Managersonline.nl