TOP

5x gespot op de beurzen [fotoserie] *

Extra lange jeans (tot 40 inch!), bijzondere fietsmode en een uitgebreide denimblauwe mutsencollectie: Textilia's jeansredacteur selecteerde vijf items en merken om te onthouden voor het najaar van 2016-2017.

Levis Made  Crafted

Wollen jacks zijn voor komend najaar een onmisbaar item. Ze zijn een perfect alternatief voor de nog niet zo koele najaarsperiodes en maken hun opwachting in verschillende varianten: met zakken (als een jeansjack), als sportieve bomber, met knopen of praktische ritsen, zoals bovenstaand exemplaar van Levi’s Made & Crafted

Cub

Cub 2

Het Franse denimmerk Cub liet tijdens Modefabriek jeans in verschillende soorten en maten zien. De wijdte gaat tot maar liefst 50 inch, de lengte tot 40 inch. Het label gebruikt voor extra comfort stretch en superflex materiaal. De retailverkoopprijzen liggen rond de 100 euro, met een marge van 2.7 tot 3.0. 

De Wallen 1

 

De Wallen 2

Het ‘bike commuter clothing’-merk De Wallen is niet Nederlands, zoals je zou kunnen denken, maar Italiaans. Volgens de eigenaren, die we op de Berlijnse beurs Nova Concept spraken, staat het label (en dus de naam) synoniem voor het hart van elke stad, het urban leven, waarin fietsen een grote rol speelt. Dit levert een bijzonder verhaal en producten op, zoals een black denim die oplicht van autolichten en meer jeans, jacks en accessoires waarbij mode met technische (fiets)snufjes wordt gecombineerd.

Pepe Jeans

Een opvallend item dat we wel erg vaak tegenkwamen bij collecties als Pepe Jeans, Nudie Jeans, Lois, Levi’s en Lee: (denim) jacks met witte kraagjes van borg. 

Barts

Voor wie op zoek is naar geschikte bijverkoop: Barts biedt voor komend najaar een ruim aanbod aan hoofdmode en andere accessoires in blauw- en denimtinten.