TOP

5 vrouwenmodetrends uit Milaan voor winter 2015/2016*

Op de catwalks in Milaan is alles vaak net even wat uitbundiger en extravaganter dan in de andere steden. Textilia selecteerde 5 trends uit de vrouwenmodecollecties voor winter 2015/2016 die werden geshowd tijdens de Milaan Fashion Week van 25 februari tot en met 2 maart 2015.

Rood

De Italianen kiezen opvallend vaak voor de kleur rood. Vooral voor jassen, jurken en broeken. Van een volledig rode look tot één rood item. Der combinatie met zwart is een klassieker, maar ook de combinatie van rood met wit is populair.

Alberta FerrettiBlugirlFendiGucciGucciTods

Alberta Ferretti, Blugirl, Fendi, Gucci (2x), Tods. Foto’s: Jeroen Snijders

Doorgestikt

Stoffen worden doorgestikt, al dan niet gewatteerd, wat zorgt voor volumineuze looks. Voor jassen, maar ook voor jurken en rokken.

Alberta FerrettiEmporio ArmaniFendiFendiMax MaraMoschino

Alberta Ferretti, Emporio Armani, Fendi (2x), Max Mara, Moschino. Foto’s: Jeroen Snijders.

Driekwart

De nieuwe broeklengte is driekwart: voor zowel wijde als strakke broeken. Ook hoogwater (7/8 lengte) is terug.

BlugirlBlumarineD-SquaredFendiJust CavalliTods

Blugirl, Blumarine, Dsquared, Fendi, Just Cavalli, Tods. Foto’s: Jeroen Snijders 

Transparant

Transparante stoffen blijven in beeld, van kant tot mesh. Beperkten deze het zich eerst vaak tot tops, nu mogen ook de onderstukken doorschijnen: van lange rokken en jurken tot broeken.

Alberta FerrettiBlugirlBlugirlBlumarineDolce & GabbanaGucci 

Alberta Ferretti, Blugirl (2x), Blumarine, Dolce & Gabbana, Gucci. Foto’s: Jeroen Snijders

Plissé

De ontwerpers in Milaan omarmen de plissé-trend nog meer dan de designers in andere steden. Vooral voor jurken en rokken en in allerlei kleurschakeringen. Ook plissé met een metallic glans zagen we in Milaan veelvuldig voorbij komen.

Alberta FerrettiBlumarineGucciGucciJust CavalliRoberto Cavalli

Alberta Ferretti, Blumarine, Gucci (2x), Just Cavalli, Roberto Cavalli. Foto’s: Jeroen Snijders

 


Meer trends? Bezoek de Trenddag!

Op 11 mei organiseert Textilia de Trenddag. Bekende trendwatchers als Christine Boland (vrouwenmode), Jan Agelink (Jeans & Sportfashion) en Els van Son (schoenenmode) belichten de trends voor zomer 2016. Door inspirerend beeld en geluid, samengevat in verschillende kleurrijke presentaties, word je op nieuwe ideeën gebracht en ga je met een frisse blik het nieuwe inkoopseizoen tegemoet. Dierentuin Artis in Amsterdam vormt het decor van deze Trenddag. Hier zijn voldoende parkeerplaatsen en Artis is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Tot 12 april ontvang je €20,- vroegboekkorting! 

info-icoon