TOP

4x bijzondere accessoire- en bijverkoopmerken voor mannen

Bijzondere accessoires zoals portemonnees of zonnebrillen zijn een goede manier om je winkel een frisse uitstraling te geven. Textilia's mannenmoderedacteur spotte deze vier labels met unieke (mannen)accessoires op de Pitti in Florence.

1) April Look

De (vlinder)dassen van April Look vallen op door hun minimalistische ontwerp en mooie kleuren. De twee dames achter het Litouwse merk laten zich het liefst inspireren door de natuur. Zo zijn alle modellen gemaakt van linnen en uitgevoerd in zachte, natuurlijke tint. Ook worden alle accessoires met de hand gemaakt in Litouwen en zijn ze daardoor van hoge kwaliteit. 

Contact: info@april-look.com

IMG_7688

2) Jean Rousseau 

De portemonnees en iPad- en iPhonehoezen van het merk Jean Rousseau hebben een chique uitstraling. Dit, doordat ze zijn gemaakt van mooi, gestructureerd leer. Vooral de ontwerpen met twee of drie verschillende kleuren en materialen gecombineerd in één ontwerp (zie foto) – zoals gepresenteerd op de afgelopen Pitti – springen direct in het oog. 

Contact: y-boishardy@jean-rousseau.co.jp

Jean Rousseau

3) Parafina

De zonnebrillen van Parafina zien er niet alleen heel on trend uit, ze zijn ook bijzonder omdat ze van duurzame en gerecyclede materialen zijn gemaakt. Ook doneert het merk een deel van zijn opbrengst aan sociale projecten. 

Contact: samuelsoria@parafina.co

Parafina

4) Bananatime

Bananatime is een merk dat zijn hoofdkantoor in Amsterdam heeft, maar door de gemixte achtergronden van de twee oprichtsters een internationale uitstraling heeft. Het merk is ooit begonnen als underwear label maar maakt intussen voor zowel mannen als vrouwen kwalitatief hoogstaande basics. Vooral de zijden boxershorts en loungebroeken zijn door de bijzondere prints ware eyecatchers. 

Contact: julia@bananatime.com 

Bananatime boxershorts