TOP

3x bijverkooptips: bijzondere tassen voor mannen

Tassen kunnen ook in een mannenwinkel niet ontbreken als bijverkoopartikel. Textilia zet drie bijzondere tassenmerken op een rij, die uitermate geschikt zijn om je assortiment een onderscheidend karakter te geven.

Behalve dat tassen bijzonder geschikt zijn als bijverkoopartikel, kun je je winkel er ook een eigentijdse en onderscheidende draai geven – zonder dat het al te veel moeite en geld hoeft te kosten. Deze drie merken maken mooie tassen, die nog niet op elke hoek van de straat liggen: 

1. Jean Rousseau

Jean Rousseau is een Frans merk dat al enkele seizoenen achter elkaar aanwezig was op de afgelopen edities van Pitti Uomo. Het merk maakt tassen, portemonnees en andere lederwaren die uniek zijn vanwege hun bijzondere materiaalsoorten zoals krokodillen- en struisvogelleer. In de laatste collectie combineert het merk verschillende kleuren in een tas of portemonnee, zodat er een patroon van contrasterende vlakken ontstaat. 

Jean Rousseau tas

2. Ettinger 

Dit klassieke Britse merk, dat al sinds 1934 bestaat en nog steeds wordt gerund door de familie Ettingger, brengt tijdloze tassen en andere accessoires op de markt. Een groot plusplunt is dat ze zoveel soorten tassen en portemonnees in de collectie hebben, dat er vrijwel voor iedereen iets tussenzit. De Britse koninklijke familie is in ieder geval fan. 

Ettinger Metropolitan
Ettinger Metropolitain

3. Léon Flam 

Léon Flam is eveneens een Frans label dat – net als de overige twee merken – vaak te vinden is op de Pitti. De ontwerpen van dit merk zijn weliswaar ook tijdloos, maar hebben tegelijkertijd een frisse, eigentijdse uitstraling. Voor de akte- en laptoptassen wordt er een combinatie gebruik van leer en canvas, wat zorgt voor een moderne look. 

Leon Flam tas