TOP

3x bijverkooptips: eigentijdse horloges voor mannen

Horloges zijn ideaal als bijverkoopartikel in een mannenmodewinkel. Textilia's mannenmoderedacteur zet daarom drie onderscheidende - maar betaalbare - horlogemerken onder elkaar.

1. Renard

Renard is een merk dat betaalbare, maar stijlvolle horloges op de markt. Veel modellen vallen op door hun eenvoudige ontwerp, dat klassiek en modern tegelijk is. Zo heeft het merk onlangs de Elite Day-Date Collectie uitgebracht: een serie horloges met de dag en datum-functie erin geïntegreerd.

Verkoopprijzen vanaf €165,-. 

unnamed (2)
De nieuwe Day-Date Collectie van Renard

2. Fromanteel

Fromanteel is vernoemd naar een zeventiende-eeuwse klokkenmaker genaamd Ahasuerus Fromanteel die zijn eigen atelier had op de Dam in Amsterdam. Fromanteel maakte in 1660 een serie van innovatie uurwerke met het geavanceerde pendulum-mechanisme. Ook vandaag de dag worden de horloges van dit Amsterdamse merk met veel zorg gemaakt. Bovendien kun je naar hartelust variëren met de horloges door de bijzondere banden die je los kunt kopen. 

Verkoopprijzen vanaf: €419,- 

Fromanteel horloge

3. Maen 

Maen is een horlogemerk uit Zweden dat eveneens klassieke en betaalbare uurwerken aanbiedt. De laatste toevoeging aan de collectie, de Manhattan 40, is een horloge met een geborstelde kast en zwarte details, die zorgen voor een chique en moderne uitstraling. Een leuk detail in enkele modellen van dit merk is de ‘maanfase-aanduiding’ – vandaar de naam van het merk – die de stand van de maan aangeeft. 

Prijzen: vanaf €249,- 

Maen horloge
Manhattan 40 by Maen