TOP

3x athleisurelabels to watch

De athleisuretrend zet door in de zomer van 2018. Textilia’s Street X Active-redacteur selecteert daarom drie merken om te onthouden als je je assortiment van een sportief-modische noot wil voorzien.

Goldbergh

Het Nederlandse Goldbergh kennen we al langer van de stijlvolle wintersportlijn, maar het merk zet die ervaring tevens in voor de steeds sterker wordende zomercollecties. Zo staat de populaire skibroek – volgens Goldbergh de ‘ultieme broek’ aan de basis van de SS18-collectie. Deze ‘athleisure pants’ wordt gecombineerd met sporttops, beha’s en jacks, die zowel in als buiten de sportschool te dragen zijn. Als kleuren zijn trendy pastels gebruikt, naast nautische kleuren als rood, wit en blauw, als knipoog naar de nationale driekleur. Meer informatie: 020-6155492 (Goldbergh showroom)

Goldbergh 1

Goldbergh

Goldbergh 2

Goldbergh

Casall

Tijdens de afgelopen Modefabriek in Amsterdam viel de stand van de nieuwe exposant Casall op. Dit Zweedse bedrijf noemt zich een ‘designer sportswearmerk’ en voor voorjaar/zomer 2018 zijn de ontwerpen dan ook meer fashiongeoriënteerd. Denk aan metallics als goud en zilver, leather look- en meshdetails en pastels, waardoor de items prima naast modestukken gehangen kunnen worden. Casall hecht daarnaast aan hoogwaardige productie voor het uitgebreide aanbod. Het merk produceert in Europa en de yogacollectie is gemaakt van gerecycled katoen en milieuvriendelijk polyamide. Meer informatie: 06-15373840 (Claire Coolen, salesmanager Benelux)

Casall 1

Casall

Casall 2

Casall

66North

Het IJslandse 66North biedt urban outdoormode voor mannen en vrouwen en combineert daarbij functionele en casual elementen. Het merk heeft voor zomer 2018 aardig wat nieuwe items ontwikkeld, waaronder lichte shell jackets van Gore Windpro, diverse regenjassen, hoodies en tops met crew necks. Behalve de strakke, getailleerde en basic pasvormen biedt 66North streetwearlooks in de vorm van oversized modellen. Nieuw is verder dat het prijsniveau iets naar beneden is bijgesteld. 66North wordt in Nederland vertegenwoordigd door Bridging Brandsm, dat ook de kleurrijke activewearcollectie van Odd Molly in huis heeft. Meer informatie: 06-21278821 (Milo Extercatte van Bridging Brands)

66North 2

66North

66North

66North