TOP

22 miljoen voor aanpak winkelgebieden, Christine Boland presenteert trends weer live en Songfestival modeveiling voor Oekraïne

Het programma Impulsaanpak Winkelgebieden gaat van start en in de eerste ronde is er 22 miljoen euro te verdelen over gemeenten. Na 2,5 jaar organiseert Textilia weer een live trendevent met Christine Boland in Amsterdam. En Catawiki organiseert een veiling met kleding van het Songfestival waarvan de opbrengst naar de bevolking van Oekraïne gaat. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van dinsdag 10 mei 2022.

22 miljoen voor winkelgebieden

Het programma Impulsaanpak Winkelgebieden gaat eindelijk van start. Van 9 tot en met 30 mei 2022 kunnen Nederlandse gemeenten financiële ondersteuning aanvragen om winkelgebieden weer aantrekkelijk te maken voor zowel bewoners als bezoekers. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat stelt voor deze eerste ronde in totaal € 22 miljoen beschikbaar om openbare ruimte en gebouwen in een gebied geheel en gelijktijdig aan te pakken via bijvoorbeeld renovatie of nieuwbouw. Gemeenten die aanspraak willen maken op de financiële ondersteuning kunnen een projectplan indienen, gericht op de herstructurering en transformatie van winkelgebieden. Een belangrijke voorwaarde is dat gemeenten en private investeerders daarbij een samenwerkingsverband aangaan. Het totale budget voor deze regeling is € 100 miljoen en wordt verdeeld over 4 indieningsperioden. De regeling wordt uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Die beoordeelt of de aanvraag compleet is en past binnen de kaders. Een Adviescommissie van onafhankelijke experts beoordeelt de projecten inhoudelijk aan de hand van vooraf vastgestelde criteria en stelt een ranking op.

Sharon Hilgers in lijst rijkste jonge selfmade miljonairs

Sharon Hilgers van My Jewellery is de hoogst genoteerde vrouw in de lijst van rijkste jonge selfmade miljonairs van Quote. De oprichter en eigenaar van My Jewellery staat met een geschat vermogen van 45 miljoen euro op de 29e plaats. Daarmee staat ze hoger dan mode-ondernemer en presentatrice Nikkie Plessen, die op plek 47 staat. Net als model Doutzen Kroes heeft die volgens Quote een geschat vermogen van 28 miljoen euro. Dit zijn de enige drie vrouwen in de lijst met honderd namen. De lijst wordt aangevoerd door Adriaan Mol, de man achter betaaldienstverlener Mollie. Zijn vermogen wordt geschat op 3,5 miljard euro.

Christine Boland geeft live trendpresentatie voor zomer 2023

Na 2,5 jaar kan Textilia eindelijk weer een live trendevent met Christine Boland organiseren. Op dinsdagochtend 24 mei presenteert zij de trends voor zomer 2023 bij FC Hyena in Amsterdam Noord. Tot en met 13 mei profiteer je van het early-bird tarief van €139 in plaats van €199 (exclusief btw). In haar presentatie Meta_Morphosis geeft Christine Boland antwoord op de vragen die de huidige tijd oproept. Het is tijd voor een transformatie en design wijst de weg. Via vier uitgebreide en prachtig geïllustreerde thema’s krijg je inzicht in waar de consument behoefte aan heeft en welke vormentaal en kleuren(combinaties) de toon zullen gaan zetten in fashion, interieur en design. Kaarten koop je via de website van Textilia.

Eurovisie winnares Jamala veilt jurk voor Oekraïne

De week van het Eurovisie Songfestival is gestart en vanaf vandaag vindt in dat kader een fashionveiling voor het goede doel plaats. De Europop Charity Fashion Auction for Ukraine loopt van dinsdag 10 mei tot woensdag 18 mei op veilingplatform Catawiki en de volledige opbrengst gaat naar de Yellow-Blue Foundation, die zich inzet voor de door de oorlog getroffen Oekraïense bevolking. Topstuk is de jurk die Jamala, de Oekraïense zangeres en winnares van het Songfestival in 2016, droeg tijdens de openingsceremonie van Eurovisie in 2017 in Kiev. De jurk werd handgemaakt door de Oekraïense ontwerpster Yuliya Magdych. Experts van Catawiki schatten dat de veilingopbrengst voor deze jurk op ongeveer 4000 euro uit zal komen. Een ander topstuk dat geveild wordt, is van het Franse electropopduo Madame Monsieur. Zij schonken gesigneerde sneakers die ze droegen tijdens hun Eurovisie optreden in 2018 in Lissabon. Volgens deskundigen zijn de schoenen naar schatting zo’n 300 euro per paar waard. Maar er zijn meer iconische looks op de veiling te vinden, zoals Christian Louboutin’s Chelsea stage boots, gedragen door Måneskin, winnaar van de 2021 editie. Maar ook door het Songfestival geïnspireerde items als een zilveren blazer en een regenboog jurk als referentie naar de LGBTIQ+-gemeenschap. Alle veilingitems kunnen op de website van Catawiki worden bekeken.

Nespresso en Zèta lanceren sneakers van gerecycled koffiedik

Nespresso werkt samen met de Franse zero-waste schoenen startup Zèta voor de creatie van RE:GROUND, een uniseks sneaker gemaakt van gerecycled koffiedik. Ieder paar sneakers bevat 12 kopjes koffiedik uit het capsulerecyclingprogramma van Nespresso, verwerkt in het veganistische leer bovenop en in de zolen van de schoenen. De rest van de sneakers is gemaakt van 80% gerecyclede en duurzame materialen. De limited edition RE:GROUND gaat vanavond om middernacht in de verkoop en is exclusief verkrijgbaar via de webshop van Zèta zolang de voorraad strekt. Zèta is opgericht in september 2020 na een succesvolle crowdfundingcampagne waardoor het merk met 2.700 paar kon lanceren. Zèta brengt een collectie zero-waste schoenen van gerecyclede, veganistische en recyclebare materialen. Alle schoenen worden gemaakt in Portugal. Het merk verzendt alleen naar klanten binnen Europa om een korte productcyclus te behouden. Naast de webshop zijn er 12 fysieke verkooppunten in Europa.