TOP

Ann Demeulemeester eregast Pitti Uomo, PostNL verstuurt minder pakketten en broekenlabel Alberto opent winkel in Metaverse

PostNL verstuurt minder pakketten en acteur Leonardo DiCaprio steekt geld in een leerkwekerij. Verder: Het Belgische merk Ann Demeulemeester is eregast van de komende editie van mannenmodebeurs Pitti Uomo. Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 9 mei.

Foto: Alberto GmbH

DiCaprio steekt geld in gekweekt leer

Acteur Leonardo DiCaprio steekt geld in de Amerikaanse biotech start-up Vitro Labs, dat zich bezighoudt met het kweken van leer. Dat meldt onder meer Textilwirtschaft. Naast DiCaprio heeft ook luxebedrijf Kering geld gestoken in Vitro Labs. Kering (bekend van Gucci, Saint Laurent en Bottega Veneta) ondersteunt de start-up bij het testen, looien en afwerken van de productkwaliteit. Ook de Bestsellergroep (van onder meer Jack & Jones, Only en Vero Moda) investeert. Het bedrijf heeft een financieringsronde van 46 miljoen dollar afgesloten om proefproductie te bouwen en op te schalen. Hoeveel geld de investeerders afzonderlijk hebben gestort, is niet bekend gemaakt.  Vitro is inmiddels zes jaar bezig met het creëren van een manier voor modebedrijven om leren kleding en accessoires te produceren zonder dierenhuiden te hoeven gebruiken.

PostNL verstuurt minder pakketten

PostNL heeft afgelopen kwartaal fors minder pakketten bezorgd, schrijft Nu.nl. Het postbedrijf leverde het afgelopen kwartaal 87 miljoen pakketten af, in dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 108 miljoen. Oorzaak is volgens het concern de onzekerheid van de consument over de hoge inflatie, de stijgende prijzen en de oorlog in Oekraïne. Daardoor zouden ze minder spullen online willen bestellen. Wat ook meespeelt is dat er vorig jaar in die periode vanwege de coronapandemie en de lockdowns meer pakketten werden verstuurd. “De oorlog in Oekraïne blijft uitermate zorgwekkend en heeft ernstige gevolgen voor miljoenen mensen”, licht CEO Herna Verhagen toe. “Dit veroorzaakt extra onzekerheid voor het algehele economische klimaat, waar nu ook sprake is van nieuwe lockdowns in China vanwege corona. Dit leidt tot verdere inflatiedruk, zichtbaar in stijgende brandstofprijzen en loonkosten, naast aanhoudende verstoringen in mondiale ketens.” Verhagen verwacht dat mensen mogelijk meer zullen uitgeven aan diensten dan aan spullen, onder meer vanwege de stijgende prijzen van sommige goederen.

Broekenlabel Alberto opent winkel in Metaverse

Het Duitse broekenlabel Alberto heeft een winkel gelanceerd in Metaverse, zo meldt het in een persbericht. Consumenten kunnen een account aanmaken en met een zelf gekozen avatar de digitale winkel binnenstappen. Eenmaal daar kunnen ze de broek, die in driedimensionale visuals wordt getoond, vanuit alle perspectieven bestuderen en aanschaffen door op het item te klikken en in het winkelwagentje te plaatsen. Afrekenen kan met elk type betalingssysteem, aldus het merk. Dit is slechts een eerste stap, zegt algemeen directeur Marco Lanowy. “In onze ogen is dit een boeiende wereld die we nog steeds kunnen vormen en die we verder zullen moeten verkennen. Het is onze visie om een ​​plek te creëren die de fysieke en virtuele wereld in realtime samenbrengt. Het is een plek waar we iets creëren, maar vooral een plek waar we kunnen communiceren, creativiteit ontketenen en de grenzen kunnen verleggen. In de zeer nabije toekomst hoeft de stof waaruit een Alberto-broek wordt geweven, niet langer alleen maar een materiaal te zijn. Het kan ook bestaan ​​uit bits en bytes, aangezien we ook van plan zijn om NFT’s te introduceren die worden gebruikt om de Avatars te kleden, die ons vertegenwoordigen in de Metaverse.”

Ann Demeulemeester eregast Pitti Uomo #102

Wat tijdens de afgelopen wintereditie van de mannenmodebeurs Pitti Uomo in Florence niet lukte, gaat komende zomer gebeuren: Ann Demeulemeester wordt eregast van de mannenmodebeurs en cureert een speciale expositie waarin de bijna 40-jarige geschiedenis van het merk wordt getoond, zo staat in een persbericht. Het merk wilde destijds een groot event organiseren, maar zag er vanwege de coronaregels die toen nog golden vanaf. De tentoonstelling is te zien in Stazione Leopolda in Florence en bestaat uit de nieuwste collecties en archiefitems van het merk. Mannenmodebeurs Pitti Uomo #102 vindt plaats van 14 tot en met 17 juni 2022 en heeft als thema Pitti Island. Er zijn vier themagebieden: Fantastic Classic, gewijd aan de klassieke merken, Futuro Masschile, die fashion-forward herenkleding in de schijnwerpers zet, Dynamic Attitude, kleding met een urban twist, en S|Style Sustainable Style voor opkomende, duurzame modeontwerpers en labels. Gastontwerper van deze 102de editie is Grace Wales Bonner van het Britse label Wales Bonner.