TOP

De eerste winkel van Stieglitz: net zo kleurrijk als de collecties

Het Nederlandse vrouwenmodelabel Stieglitz, bekend van de flared broeken met opvallende kleurrijke prints, heeft op 30 april de eerste winkel geopend. Warme kleuren en ronde vormen staan centraal in het interieur. Kijk binnen.

Beeld: Stieglitz

Vrouwenmodelabel Stieglitz heeft op 30 april de eerste winkel geopend, in de Negen Straatjes in Amsterdam. De winkel is te vinden op Wolvenstraat 23, in het voormalige favoriete café van oprichter en creatief directeur Pien Stieglitz. In voormalig café Het Wolfje kwam zij vaak in haar jonge jaren. Op de benedenverdieping is de winkel te vinden en aan de achterkant en op de eerste etage het kantoor van het merk.

Ronde vormen

Het winkelinterieur is geïnspireerd op de ronde vormen van het vrouwelijk lichaam en de bekende ontwerpers uit de late jaren zestig en zeventig, zoals Verner Panton en Anttii Lovag. De ruimte is bedekt met tapijt voor een warme, gezellige en eclectische sfeer dankzij de prints van de collecties. Het is meer dan alleen een winkel. Klanten moeten het gevoel krijgen dat ze de wereld van Stieglitz binnenstappen waar ze de Stieglitz community kunnen ontmoeten. De locatie wordt bijvoorbeeld gebruikt om events te houden en voor de Stieglitz Academy, die vrouwen ondersteunt en helpt door middel van coaching.

Handgemaakte prints

Vrouwenmodemerk Stieglitz werd in 2013 opgericht door de Nederlandse Pien Stieglitz. Zij begon met tassen van oude stoffen uit Iran, maar breidde de collectie al snel uit met kleding. In 2015 had het merk korte tijd een pop-up store aan de Hobbemastraat in Amsterdam. Al snel stond het merk bekend om de flared broeken met opvallende en kleurrijke prints. Nog steeds zitten deze statement items in de collectie, inmiddels ook voor baby’s en kinderen. Maar in de collectie vind je ook sweaters, T-shirts, jurken, jumpsuits, jeans en jacks. Alle prints worden geschetst en met de hand geschilderd door Pien Stieglitz en haar ontwerpteam, om vervolgens te worden gedigitaliseerd, bewerkt en uiteindelijk gerealiseerd in kledingstukken.