TOP

19 vragen aan agent Rudy Gerritsen: ‘Trots op samenwerking met concurrent Laundry Room’

Rudy Gerritsen (38) is eigenaar van agentuur Opportunity Agency met merken als Forét, Nowadays, Benzak en Heroes on Socks en jassenlabels Gosoaky en Gofranck. Wie is de man achter de merken? We legden hem 19 persoonlijke vragen voor.

Hoofdfoto: privébeeld

Ben je een keukenprins? “Ik moet nog steeds echt bij mijn moeder in de leer om de traditionele Molukse recepten onder de knie te krijgen. Een sateetje maken lukt prima, hoor. Ik ken overigens wel de beste afhaallocaties in Amsterdam, haha.”

Wat was je eerste baantje? “Vakkenvuller in een supermarkt op mijn dertiende.Ik was eigenlijk te jong, niet helemaal legaal misschien, maar wilde graag al wat geld verdienen op die leeftijd.”

Favoriete vakantiebestemming? “Bali. Ik ben er denk ik nu zo’n vijf jaar niet geweest, mede doordat ik het authentieke Bali zag verdwijnen door de grote toeristenstroom. Maar ik mis het en wil er graag weer naartoe.”

Bali, favoriete bestemming. Foto: Textilia

Hoe vaak zet je Netflix aan in een week? “Veel te vaak, ben echt een seriekijker. ‘The Bridge’, ‘The Wire’ en ‘Sons of Anarchy’ vind ik heel goed. Ik heb een app die bijhoudt hoeveel uur ik in mijn leven eraan heb besteed en durf niet eens te zeggen hoeveel tijd erin zit. Het is voor mij een ideale manier van ontspannen na een drukke dag.”

Waar ben jij het meest trots op? “De relatie met mijn 20-jarige dochter. Heel mooi om te zien hoe ze opgroeit, maar vooral ook hoe onze band verandert nu ze steeds ouder wordt. Zakelijk gezien ben ik trots op de samenwerking met agentuur Laundry Room. We zijn eigenlijk natuurlijk concurrenten, maar doordat we een showroom delen hebben we een manier van samenwerken ontwikkeld waarmee we elkaar versterken.”

Waar geef je graag geld aan uit? ”Sneakers. Ik hoef niet de meest exclusieve sneakers en leg er ook geen honderden euro’s voor neer, maar het aantal paar Jordans en Air Max 1 is wel uit de hand aan het lopen.”

Wat is het pronkstuk van je inrichting? “Een thermometer in gekleurd glas met nep-zeewier en een opgezet zeepaardje. Spuuglelijk, maar heb hem gekregen van mijn opa en zou het bij een brand als allereerste van de materiële spullen redden.”

Pronkstuk. Foto: privébeeld

Van welk beroep droomde je als kind? “Profvoetballer. Ik kon best aardig voetballen, maar miste helaas een stukje motivatie en waarschijnlijk, niet geheel onbelangrijk, talent.”

Naar welke muziek luister je graag? “Ik ben echt fan van de hiphop uit de jaren negentig, maar bijvoorbeeld ook van Jimi Hendrix, Gary Clark Jr., Pearl Jam, The Roots en de Motown-klassiekers.”

Wat is je guilty pleasure? “Traditionele Molukse muziek. Voor mensen die het niet kennen klinkt het meestal als foute palingsound. Ik vind het allemaal geweldig!”

Welk kledingstuk zou je nooit wegdoen? “Mijn sneakerverzameling en oude Gsus-items, zoals een fleecejasje en een Delfts blauw tegeltjesoverhemd. En, het mooiste, mijn Benzak BDD-006 Heavy Slub. Dat is een Japanse dry denim die ik al een jaar of zes draag, nog nooit is gewassen en minimaal vijf keer gerepareerd.”

‘Gaat nooit weg.’ Foto: privébeeld

Waar krijg je energie van? “Als dingen lukken. Zoals verkoopseizoenen op target afsluiten of het binnenhalen van nieuwe agenten voor de twee merken Gofranck en Gosoaky waarvan ik mede-eigenaar ben.”

Wat is het avontuurlijkste wat je ooit hebt gedaan? “Helemaal alleen op vakantie naar Bali in 2015. Het voelde wat onwennig aanvankelijk; sta je daar ineens op het strand in je eentje. ‘Ok, now what? Dit wilde je zo graag?’ Maar ben er lekker rond gaan rijden en heb via de locals het eiland leren kennen. Ik heb er goede vrienden gemaakt.”

Wat staat er bovenaan je bucketlist? “Ooit een keer een wedstrijd bezoeken van de Seattle Seahawks, een American footballteam. Als ze spelen, ga ik kijken. Al start de wedstrijd om 2:00 ’s nachts en duurt zo’n potje meestal rond de 3,5 tot 4 uur, ik moet en zal hem live zien.”

Beste concert ooit? “Dat zijn er meerdere, maar het Lobi da Basi-concert van Typhoon in Paradiso in 2014 staat hoog op de lijst.”

Doe je aan sport of kijk je liever? “Ik ben al een tijdje op zoek naar een goede ruggengraat. Ik vind zaalvoetbal fantastisch, maar heb slechte knieën en enkels. Heb hardlopen geprobeerd, dat is gewoon mijn ding niet. Nu ga ik waarschijnlijk weer een beetje voetballen in een 35+-team, maar gok dat dat ook meer voor de gezelligheid is.”

Favoriete film? “Into the Wild. Voor velen waarschijnlijk veel te soft, maar ik kijk er elk jaar weer naar.”

Aan welke trend zou je nooit meedoen? “Dat hele skinnyjeans-verhaal heb ik overgeslagen. Ik ben een echte dry denimman, draag graag de authentieke en wat wijdere spijkerbroeken zonder stretch.”

Wie zou je graag willen ontmoeten? “Wijlen basketballer Kobe Bryant. Zou graag gewoon even met zo’n grote sporter spreken. Toen hij overleed in 2020, mocht ik de nieuwe accentkleuren mede bepalen van de Gofranck-wintercollectie voor 2021. Het is het geel-paars van zijn club de LA Lakers geworden.”