TOP

123dressme: kledingkast op je mobiel

Dat is handig: een app waarmee je elke ochtend je outfit kunt samenstellen via je mobiel op basis van de inhoud van je kledingkast en het weer. Modemerk Enelle heeft als eerste retailer zijn collectie toegevoegd aan 123dressme.

Consumenten kunnen de mobiele applicatie van 123dressme downloaden (alleen beschikbaar voor iPhone en iPad) en een account aanmaken. Vervolgens uploaden ze foto’s van al hun kleding en taggen ze elk kledingstuk op basis van stijl, kleur en voor welk weer het kledingstuk geschikt is.

Weer en agenda

Via 123dressme kunnen vervolgens outfits samengesteld worden op basis van drie rijen: bovenstukken, onderstukken en schoenen. Het lokale weer is gekoppeld aan de app waardoor alleen kleding getoond wordt die geschikt is voor het weer op dat moment. Bovendien kunnen via de agenda functie outfits worden samengesteld op basis van de eigen mobiele agenda.

Shop 

Daarnaast kunnen via de shopfunctie outfits worden samengesteld met artikelen van aangesloten retailers. Ten slotte is er de optie om combinaties te delen via email en social media en op die manier de mening te vragen aan vrienden over een bepaalde outfit.

Enelle

Het Nederlandse modemerk Enelle heeft sinds dit lenteseizoen de collectie toegevoegd aan 123dressme. Deze collecties versmelten met de kleding die een gebruiker al in haar virtuele kast heeft hangen. Hierdoor wordt de gebruiker bijvoorbeeld getriggerd om een aankoop te doen bij Enelle en de garderobe aan te vullen.