TOP

Samsøe Samsøe breidt uit naar Maastricht, H&M en Ikea werken samen aan creatief winkelconcept en Rehab lanceert schoenencollectie met Beau van Erven Dorens

Samsøe Samsøe opent de vijfde Nederlandse vestiging in Maastricht, H&M en Ikea introduceren samen een nieuwe winkelformule en Rehab presenteert collab met Beau van Erven Dorens. Verder: Pure London investeert in een internationaler beursaanbod. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van 8 april.

Foto: Samsøe Samsøe

Samsøe Samsøe opent winkel in Maastricht en heeft meer expansieplannen

Het Deense modemerk Samsøe Samsøe opent 27 april een nieuwe winkel in Maastricht. De 100m2 ruime vestiging aan de Wolfstraat 20 is de vijfde Nederlandse zaak van de onderneming. Het merk richt zich hiermee naast de Nederlandse consument ook op het Belgische en Duitse publiek. “Nederland heeft bewezen een markt te zijn met een goede omzet voor het merk”, zegt Christian Øgendahl, hoofd retail bij Samsøe Samsøe. “We willen onze band met de eindconsument versterken en zorgen voor een persoonlijke blik in het universum van Samsøe Samsøe, voor die omnichannel aanwezigheid.” In de winkel zijn naast een groot deel van de mannen- en vrouwencollectie ook Gore-tex-collabs, unisex-producten en andere specials te vinden. Het volledige aanbod wordt aangeboden via een omnichannel setup, waarmee de klant vanaf de winkelvloer in het magazijn kan shoppen. Samsøe Samsøe maakt tegelijkertijd verdere expansieplannen bekend. Het komende halfjaar opent het merk winkels in drie andere Europese steden. Daar komt bij dat het eind dit jaar voor het eerst buiten Europa wil uitbreiden.  

H&M en Ikea werken samen aan creatief winkelconcept

H&M en Ikea lanceren in mei in Londen het gezamenlijke creatieve winkelconcept Atelier100. De zaak komt in Ikea’s in februari geopende winkelcentrum Livat, in West-Londen. Volgens The Guardian roepen de Zweedse retailers creatieve ontwerpers en kleinschalige producenten op om ideeën voor artikelen in te zenden. De beste inzendingen zijn goed voor 10.000 pond (12.000 euro) om de producten commercieel uit te voeren. H&M, Ikea en andere experts zorgen voor trainingen en begeleiding bij dit proces. Volgens Camilla Henriksson, global brand innovation manager bij H&M willen de bedrijven op deze manier dichter bij de consument en bij lokale creatieven komen. In plaats van te werken volgens de bekende manieren, willen we via nieuwe initiatieven nieuwe creatieven, materialen en kleinschalige producenten leren kennen. 

Rehab lanceert schoenencollectie met Beau van Erven Dorens

Schoenenmerk Rehab heeft 7 april een klassieke mannenschoenenlijn gepresenteerd, waarvoor het samenwerkte met presentator Beau van Erven Dorens. De collectie verschijnt in gelimiteerde oplage van een paar duizend stuks. De modellen zijn uitgevoerd in Italiaans leer met een snake structuur: een persoonlijke favoriet van de presentator. Hierop zijn opvallende illustraties aangebracht die de persoon van Van Erven Dorens weerspiegelen, zoals een surfboard, strand, palmen en het decor van zijn talkshow bij RTL4. Bij elk paar hoort een bijpassende riem. Volgens Rehab-eigenaar Jaco Flach is de markt weer toe aan een geklede schoen: “Na corona mogen we weer feestjes geven en bezoeken, dus met dat in gedachten, moest het een klassieke herenschoen worden.” Van Erven Dorens over waarom hij met Rehab wilde samenwerken: “Ik vind schoenen een hele relaxte manier om mode te demonstreren, je te onderscheiden en daarom heb ik meteen ‘ja’ gezegd.” De collectie is verkrijgbaar via de Rehab-site en geselecteerde retailers.                              

Pure London investeert in internationaler aanbod

De Britse modebeurs Pure London werkt aan een internationaler aanbod. Het is de bedoeling dat tijdens het event (17-19 juli) merken uit meer landen worden gepresenteerd. Van Frankrijk tot Polen en Peru tot Australië, laat beursorganisatie Hyve Group plc weten. Hiervoor heeft het een nieuw internationaal team aangetrokken en wordt er gewerkt met een uitgebreid agentennetwerk. Dit telt ruim dertig landen, waaronder Nederland, Italië, Amerika, Canada, Zuid-Amerika, Nieuw-Zeeland en Griekenland.