TOP

Beau van Erven Dorens maakt spektakel van lancering van collab met Rehab

Rehab heeft een nieuwe, klassieke mannenschoenenlijn gelanceerd in samenwerking met presentator Beau van Erven Dorens. De introductie donderdag 7 april verliep zoals je kunt verwachten van de eigenzinnige BN’er: met veel spektakel.

Foto’s: Schoenvisie

Voor de lancering van deze samenwerking tussen Rehab en Beau van Erven Dorens was gekozen voor een favoriete setting van de BN’er: een strand, Bloemendaal aan Zee in dit geval, en wind. De presentator is namelijk fervent kitesurfer. En wind was er, volop. Het waaide zelfs zo hard dat de toegestroomde gasten bijkans werden gezandstraald door de kolkende korrels. Ook zijn zoons, die voor de gelegenheid ook op het nieuwe schoeisel naar het spektakel kwamen kijken. Het was allemaal niet voor niets: al snel verschenen drie kitesurfers aan de horizon, die door de onstuimige wind naar de kustlijn werden geblazen. Een van hen was Van Erven Dorens die, geflankeerd door twee kompanen in wetsuit, zelf was uitgedost in een stijlvol lichtblauw pak met daaronder een bijpassend paar uit zijn eigen lijn. Dat zijn broek onderweg was gescheurd, maakte het avontuur compleet. Eenmaal op het zand kon de champagne open en toastten hij en Rehab-eigenaar Jaco Flach op dit nieuwe avontuur.

Drie generaties Van Erven Dorens met én drie in de nieuwe schoenen. Vlnr: Beau zijn broer Jan, zoon Jan, zoon Tijn, Beau en Van Erven Dorens senior.

Feestjes

Flach had de presentator uitgenodigd voor de samenwerking voor een geklede schoen, iets waar de markt volgens hem weer aan toe is. “Na corona mogen we weer feestjes geven en bezoeken, dus met dat in gedachte moest het een klassieke herenschoen worden.” Hoewel Van Erven Dorens zich zelden aan merken bindt, gaf hij aan Rehab toe. “Ik word wel eens gevraagd, maar dan voor bij voorbeeld een fietsmerk met een zacht zadel”, grapte hij, “maar nooit voor mode. Ik vind schoenen een hele relaxte manier om mode te demonstreren, je te onderscheiden en daarom heb ik meteen ‘ja’ gezegd.”

Jaguar XJS

De Van Erven Dorens-collectie is in gelimiteerde oplage gemaakt, ‘een paar duizend’ zegt Flach. Er zijn drie modellen in de kleuren grijs, blauw en bruin. Ze zijn uitgevoerd in Italiaans leer met een snake structuur, favoriet van de presentator. Erop zijn illustraties aangebracht die het persoonlijk leven van Beau weerspiegelen. Denk aan een surfboard, strand en palmen, zijn Jaguar XJS uit 1996 en het decor van zijn talkshow bij RTL4. Bij elk paar hoort een bijpassende riem. “De schoenen zijn een deel van mijn verhaal dat gaat over vrijheid, de natuur en het maakbare van het bestaan.” “Het is een klassieke herenschoen met een twist”, vult Flach aan. “Je moet een beetje lef hebben om deze schoenen aan te trekken”, lacht Beau. “Maar dit is beter dan de schoenen van Hugo de Jonge, die gaan net een stap te ver.” De collectie is te koop via de eigen webshop van het merk en via geselecteerde retailers.

Rehab-eigenaar Jaco Flach doet last-minute een bijpassende riem om bij Beau van Erven Dorens. Er moest een gaatje bij.