TOP

Zomerse inspiratie voor streetstyle mannenmode

Technische materialen, surfinvloeden en folklore domineren de streetactive trends voor mannen dit seizoen. Trendwatcher Jan Agelink heeft ze in drie thema's gegoten, mét tips voor bijverkoop.

Pathfinder

Technische ‘performance’ materialen worden gelaagd toegepast voor running leggings, jassen en korte broeken. Alles zoveel mogelijk functioneel; afneembaar en met veel cargopockets in verschillende maten. Grote letters en merknamen accentueren strepen en kleurvlakken. De outfits zijn tonsurton waarbij er soms ook een laag all over in één print is uitgevoerd in een felle signaalkleur. Er is een nieuwe generatie hybride sneakers ontstaan die de look van de ‘pathfinder’ afmaakt. Enkelmodellen met een grove profielzool en wat meer sluitingen in de vorm van extra klittenband of veters om net even dat ruigere terrein aan te kunnen.

Tips voor bijverkoop

  • Multifunctionele gilets
  • Technische mondkapjes
  • Functionele riemen met tasjes

Collected Craft

Diversiteit, ambacht en een voorliefde voor een tweedehands look verbinden dit thema vol decoratie. De herkomst van de prints is zowel landelijk folklore (ruiten, strepen en bloemen) als overzees en meer tropisch (batik, borro, en kelim). De silhouetten zijn een mix van werk- en legerkleding (met af en toe een stukje camouflage) en de meer technische jassen en regenparka’s tot aan joggingbroeken en hoodies met all over dessins. Deze stijl is het meest modisch als het wijd en ruim wordt gedragen. Shirts zijn extra lang, broeken zijn wijd maar extra kort.

Tips voor bijverkoop

  • Mondkapjes met folkloristisch dessin
  • Sneakers met folkloristisch dessin
  • Slippers en instappers van vilt

Boardwalk Sunshine

Skaten, surfen, bouldering, free-running. Het zijn allemaal sporten waar een bepaalde alternatievere levensstijl aan verbonden is. Ze horen bij de randen van de stad en bij vrijheid. De boardwalk of promenade is de plek waar samen gechilld wordt. Zonnige invloeden zoals; tie dye, Hawaïbloemen en Afrikaanse waxprints worden aangevuld met zelf getekende stripfiguren en technische computer renderingen. De kledingstijl is een mix van trainingsjasjes en -broeken, lichtgekleurde vintage denim en natuurlijk het T-shirt met logo of print.

Tips voor bijverkoop

  • Badslippers met animaties
  • Schoenen in tie dye
  • Mondkapjes in tie dye

Foto’s: L’Estrop

Deze trends zijn eerder gepubliceerd in Textilia 7 van 2020 die is verschenen in augustus 2020.


Neem een abonnement op Textilia en blijf geïnformeerd

Ook de printedities van Textilia ontvangen? Sluit dan nu een totaal abonnement af. 

Naast 24/7 toegang tot alle exclusieve content op de website en het archief, krijg je dan ook het prachtige magazine thuisbezorgd met elk seizoen de allernieuwste kleurkaarten. Daarnaast profiteer je als abonnee van mooie kortingen op trainingen, webinars en events.