TOP

Zomercollecties van Conny Groenewegen en LEW

Conny Groenewegen en het designersduo LEW maken beiden deel uit van het Redlight Fashion Project. Gezamenlijk presenteerden zij hun zomercollecties voor 2009, waarin zij elkaar vinden in structuren en losse breisels.

Conny Groenewegen beet het spits af met haar lente/zomercollectie voor 2009. Zij ontwikkelt haar eigen breisels en gebruikt lasertechnieken om haar stoffen te bewerken. Dat resulteert in een sterke collectie, waaruit je moeiteloos bijna een gehele zomergarderobe kunt samenstellen. De breisels zijn opengewerkt, soms met ajourachtige effecten, dan weer met enorme openingen in het breiwerk, waardoor het lijkt alsof er slierten om het lijf gedrapeerd zijn. Erg sterk zijn de plissés die Groenewegen in mouwen en splitten verwerkt. Slimme vondst zijn de losse ‘omknoopmouwen’, waardoor jurkjes en blouses er opeens heel anders uitzien.

Het duo LEW wordt gevormd door Kim Leemans en Merel Wicker. Sinds 2007 werken ze aan hun gezamenlijke collecties. Het stel is bekend om zijn voorliefde voor patchworktechnieken en het weven met brede stroken stof. En dat is ook weer in hun nieuwste zomercollectie te zien. Het kleurenpalet blijft beperkt tot poederige pasteltinten en de vormen zijn verhullend, waardoor de collectie lijkt te lonken naar bodyfashion. Dat wordt versterkt door de luchtige voiles en dunne breisels waaruit de collectie bestaat.