TOP

Nominaties Beste Winkelketen van Nederland

Wat is de beste winkelketen van Nederland? In totaal zijn er 775.000 stemmen uitgebracht door consumenten op winkelketens en per branche is een top 5 ontstaan van genomineerden. In de mode zijn oa H&M, Hema, Prénatal, M&S en Esprit meerdere keren genomineerd.

H&M staat in de top 5 bij zowel baby en kind als vrouwenmode en opvallend is ook de positie van deze kledingretailer in de top 5 voor schoenen, aangezien H&M zich nog niet zo lang op dit terrein begeeft. Hema is zowel genomineerd voor baby en kind, damesmode, herenmode en ondermode. Opvallend is ook de positie van Prénatal in de top 5 voor vrouwenmode, waarschijnlijk vallen ze erg in de smaak met hun positiekleding. Datzelfde geldt voor M&S in de categorie ondermode: waarschijnlijk is hun lingerie perfect afgestemd op de doelgroep.

De Publieksprijs Beste Winkelketen is een van de drie publieksprijzen van de Stichting Retail Jaarprijs. De 24 branchewinnaars worden op 6 oktober bekendgemaakt op het Beste Winkelketen Event in Villa ArenA. De overall-winnaar wordt bekend op het Retail Gala op 5 november. De afgelopen drie jaar won Ikea de prijs Beste Winkelketen van Nederland.

 

De genomineerden in de mode:

  • Baby en kind: C&A, H&M, Hema, Prénatal en Villa Happ
  • Damesmode: H&M, Hema, M&S, Miss Etam en Prénatal
  • Herenmode: De Bijenkorf, Esprit, Hema, Jack & Jones en WE
  • Lingerie en ondermode: De Bijenkorf, Hema, Hunkemöller, Livera en M&S
  • Schoenen: Esprit, H&M, Manfield, Schuurman en Ziengs
  • Sport: Bever Zwerfsport, Intersport, Perry Sport, Runnersworld en Sport 2000