TOP

Zo ziet de eerste Nederlandse winkel van modelabel A.P.C. eruit

Het Parijse modemerk A.P.C. heeft zijn eerste winkel geopend in ons land. Het interieur weerspiegelt de kern van het merk: minimalistisch en clean.

Voor zijn eerste Nederlandse winkel heeft A.P.C., wat staat voor Atelier de Production et de Création, gekozen voor de Elandsgracht in Amsterdam, zo meldt het in een persbericht. Dit doet het merk in samenwerking met de Nederlandse conceptstore Tenue de Nîmes. A.P.C. staat bekend om zijn minimalistische stijl en zo is de winkel ook ingericht. Het accent ligt op de ruimte waarvoor weinig materialen zijn gebruikt en waar symmetrie is toegepast door twee gespiegelde ruimtes te maken. Hierbij is de beige kant voor de vrouwen en de blauwgrijze zijde voor mannen. Het ontwerp is gemaakt door architect Laurent Deroo, waarmee het merk al 15 jaar samenwerkt.

Hoogwaardig

A.P.C. is opgericht in 1987 door Jean Touitou en werd bekend door de hoogwaardige jeans van raw denim. Inmiddels maakt het merk tijdloze mannen- en vrouwencollecties.. A.P.C. wordt verkocht in landen als Parijs, New York, Londen, Sydney, Hong Kong, Berlijn and Tokyo. De winkel in Amsterdam is de 98ste winkel van het merk.

Foto’s: Hicham Louazna