TOP

Zo vertaal je de nieuwste broekentrends voor zomer 2020 naar je winkelvloer


Voorjaar-zomer 2020 heeft aardig wat te bieden als het om broeken gaat. Van wijde pijpen en flares tot witte denims en workermodellen. Petrol Industries, Cambio en Mac tippen de belangrijkste trends en vertellen hoe ze het best tot hun recht komen in je winkel. “Ik hoor van klanten dat ze rustiger items inkopen, na seizoenen van een nogal bont aanbod.”

De vrouwenlijn van Petrol Industries heeft wat broeken betreft veel te bieden voor zomer 2020. Simone Rommelaars, designmanager women en kids bij Petrol Industries legt uit: “we hebben denims met mooie, frisse bleaches, high waist skinny jeans, een wit denim pakket, een girlfriend spijkerbroek met repeterende gaten, zongebleekte capri’s, geprinte shorts en paperwaistbroeken. Ik denk dat witte denim gaat aanslaan. Deze broeken zijn zowel voor jongere als voor meer volwassene vrouwen een aanrader door de rijke kwaliteiten. Dit maakt ze ook ondergoed-proof, handig voor een witte jeans. Allover wit, dus een jack en broek, is gaaf, maar eigenlijk kan alles op een witte broek. Op de beurzen kregen we veel reacties op de tencel jumpsuit, die een loose fit heeft. Het heeft een stoere denim look, maar tegelijkertijd is hij door het zachte materiaal heel vrouwelijk. Zo veelzijdig kan je hem ook stylen. Met een oversized blazer en een stoer hemdje. Of als het wat frisser is, met een gestreepte long sleeve eronder, waarbij je de mouwen van het pak oprolt. Of met een comfortabel vest. Het fijne is: je trekt dit pak aan en je bent al zo goed als klaar. Draag er hakjes, stoere boots of sportieve sneakers bij en draag hem met een riem of juist niet. Naar gelang je stemming.”

 

Safari

Jessica Sarfaty, salesmanager Cambio bij Röling Import verwacht veel van het safarithema. “Het is echt safari anno 2020: stijlvol met een twist. En niet zo overduidelijk ‘Out of Africa’. De materialen zijn vrouwelijk, soepel en kleurrijk. Denk aan Marlène Dietrich-pantalons, chino’s en workers in linnen. Sowieso krijgen workerbroeken veel aandacht, we brengen ze ook in denim met batikprint. Voordeel van dit model is dat je dit zowel zakelijk – met een mooie blouse, jasje en hakken – als sportief met een top en gympen kan dragen. Echte blikvangers zijn verder de broeken met gespen aan de onderkant. Deze combineer je bijvoorbeeld met een overhemd of een safariblazer. De kleuren zijn een vervolg op de winter, waar bruin de boventoon voerde. In het voorjaar en de zomer ga je afgezwakte bruinen in de collectie zien, ecru en taupe. Neon is ook een trend, maar dat brengen we in details, zoals in veters van sportieve broeken. Een andere vernieuwing is de wijdere pijp, die we brengen in echte wide legs en flares. Deze stijlen we af met shawls als ceintuur.” 

 

Rustig aan

“Er is steeds meer vraag naar wide legs”, constateert ook Claire Reijnen, salesmanager bij Mac. “Ik verwacht er komende zomer dan ook veel van. Wij bieden allerlei varianten aan, volledig wijde pijpen tot culottes en flares tot aan kortere 7/8steflares. Er gebeurt veel qua lengte. Daarnaast zitten er veel cargostijlen in de collectie. Op Modefabriek kregen we aardig wat reacties op de wide leg van crêpestof met plisséprint. Deze was te zien op de grote poster op de stand en mijn collega droeg hem. Dit model is op zich al geweldig en druk genoeg, dus mijn advies is om dit te combineren met een rustige bovenkant. Een mooie basic top bijvoorbeeld. Ik hoor van klanten dat ze rustiger items inkopen, na seizoenen van een nogal bont aanbod. Daarom bieden we komend seizoen een aantal basics, waaronder ‘Dream Chic’, onze meest nabestelde denimbroek, in meer kleuren en prints aan. Van zachtroze, groen, oranje tot lichtblauw. Het voordeel van basisitems is dat je er alle kanten mee op kan: sportief met een gymp en een T-shirt of netjes met een blazer een hak.”

 

Meer trends en tips? Deze vind je in Textilia #7, de special Vrouwenmode.

 

Petrol ss20

In het midden: het tencel pak van Petrol Industries. 

Mac ss20

Een van de blikvangers uit de zomercollectie van Mac: een broek met een plisseprint.