TOP

Zet Liz Claiborne Mexx te koop?

Liz Claiborne zou Mexx in de etalage hebben gezet. In september dit jaar wil het Amerikaanse moederbedrijf het merk verkocht hebben. Dit meldt Bloomberg.

De verkoop van Mexx zou €100 miljoen moeten opleveren, maar Liz Claiborne zou nog eens $100 miljoen extra willen vangen om de schulden van het label af te dekken. De geruchten dat het moederbedrijf van Mexx af wil, gaan al jaren. Mexx wil nog niet reageren op de huidige speculaties. Het bedrijf zal later deze week met een verklaring komen, meldt SoPR, het persbureau van het Mexx.

Thomas Grote
Eerder dit jaar verklaarde topman Thomas Grote tegenover nuzakelijk.nl dat hij verwacht dat Mexx vanaf het derde kwartaal van dit jaar uit het dal gaat klimmen. In 2012 zou het bedrijf weer voor het eerst break-even gaan draaien. Grootste divisie Grote zei destijds alle vertrouwen van het moederbedrijf te hebben. Samen met Liz Claiborne had hij een vijfjarenplan opgesteld waarin hij de tijd kreeg om het Mexx weer op de rails te krijgen.

Kopers?
Mexx is sinds 2001 in handen van Liz Claiborne en is de grootste divisie van het bedrijf. Een drietal potentiële kopers zouden al zijn benaderd door Liz Claiborne meldt nu.nl. Het zou gaan om investeringsbedrijven Leonard Green & Partners, Sun Capital en Golden Gate Capital.