TOP

Zeilen inspireert Giorgio Armani

Het Italiaanse Azzurra zeilteam kan binnenkort in stijl de competitie aan op het water. Ontwerper Giorgio Armani maakte onlangs bekend het team te gaan sponsoren en een Azzurra geïnspireerde collectie op de markt te brengen.

Sport en Armani. Armani en sport. De Italiaanse ontwerper Giorgio Armani heeft de laatste jaren veelvuldig laten zien dat hij graag inspiratie opdoet in de sportwereld. Zo heeft de Inter Milan-fan voor verschillende voetbalclubs klassieke pakken ontworpen en de Italiaanse vlaggendrager droeg tijdens de openingsceremonie van de 2006 Winter Spelen in Turijn een Armani-design. Ook produceerde en introduceerde Armani de technische sportkledinglijn EA7 Emporio Armani. Een merk dat tot stand kwam met voetballer Andriy Shevchenko als inspiratiebron. Begin dit jaar kondigde Armani nog een samenwerking aan tussen EA7 en sportmerk Reebok.

Sport-mode filosofie

Met de lancering van de Azzurra-collectie toont Armani opnieuw zijn fascinatie voor de sportwereld. “Ik ben erg blij met deze nieuwe samenwerking, die onze vastberadenheid toont om de filosofie van EA7 te verenigen met de ervaring en de prestatiegerichtheid van het volledig Italiaanse Azzura team”, zegt hij op de site van fashionblog.nl. De op Azzurra-geïnspireerde collectie zal waarschijnlijk in de maand juni in de Emporio-winkels verkrijgbaar zijn.