TOP

Zeeman is niet bang voor Primark, extra decemberomzet kledingwinkels en We Fashion doneert feestkleding

Textielsuper Zeeman opent zijn 1300e winkel en ziet de toekomst rooskleurig in: 'We hopen online verder uit te breiden, maar de focus ligt bij ons wel op de fysieke winkels.' Verder: het CBS onderzocht hoeveel procent extra omzet kledingwinkels behalen in de decembermaand, Inretail is blij met het behouden van de subsidie voor erkend leerbedrijf en Hema komt een collectie foute kerstkleding. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 28 november.

Zeeman opent 1300e winkel: ‘Het nieuwe aan Primark is er wel vanaf’

Ook in Spanje heet Zeeman gewoon Zeeman, al zal de klemtoon net iets anders liggen. De textielsuper opent zijn 1300e winkel en die staat in Valencia, Spanje. RTL Z sprak met verkoopdirecteur Wim Muermans. Volgens hem is de goedkope retailer een succes in het Zuid-Europese land, waar Zeeman nu 32 winkels heeft. Er moeten uiteindelijk meer dan 90 winkels in Spanje komen. Naast Nederland (521 winkels) heeft Zeeman filialen in België (276), Frankrijk (278), Duitsland (178), Luxemburg (12), Oostenrijk (3) en sinds 2015 ook in Spanje (32).

Het kledingbedrijf heeft de laatste jaren de kritiek gehad da het de slag van Primark zou hebben verloren. RTL Z schrijft dat Zeeman toegeeft dat de markt de afgelopen jaren lastiger was, maar ziet het positief in. “Het nieuwe aan Primark is er in Nederland wel vanaf”, zegt Muermans. 

Kledingwinkels draaien 20 procent meer omzet in december

Hoeveel extra omzet draaien kledingwinkels in de drukke decembermaand? Het Centraal Bureau voor de Statistiek analyseerde de omzetcijfers van de detailhandel van de afgelopen drie jaar en concludeerde op basis van die gegevens dat december goed is voor een extra omzet van 20,1 procent. Ook in de schoenenbranche zorgt de laatste maand van het jaar voor extra omzet. Schoenenwinkels noteren in de afgelopen 3 jaar een plus van 11 procent. De grootste uitschieter vind je bij speelgoedwinkels: 144 procent meer omzet dan een gemiddelde maand. Webshops (alle detailhandel bij elkaar) treffen het ook niet slecht: 35,6 procent meer omzet dan gemiddeld.

WE Fashion party wear krijgt tweede leven bij het Leger des Heils

Om de missie ‘better together’ verder uit te bouwen is het WE Fashion een samenwerking aangegaan met het Leger des Heils. Dat meldt de moderetailer in een persbericht. De afgelopen weken konden klanten hun gedragen WE feestkleding inleveren bij één van de 100 Nederlandse winkels van WE Fashion. Hieruit onstond de WE x ReShare-collectie en die is vanaf 1 december verkrijgbaar bij de 10 ReShare Stores van het Leger des Heils in Nederland. De volledige opbrengst van de verkopen komt ten goede aan het hulpaanbod van het Leger des Heils.

Inretail is blij met het behouden van de subsidie voor erkend leerbedrijf

De subsidieregeling praktijkleren is verlengd tot 2023. De Tweede Kamer heeft unaniem ingestemd met de motie Tielen (VVD) om de Subsidieregeling praktijkleren te verlengen tot 2023. Tot grote vreugde van Inretail, zo meldt de brancheorganisatie in een persbericht. Er is intensief voor gelobbyd samen met onder meer MKB Nederland. 

Door het schrappen of beperken van de regeling zouden vele duizenden leer-werkbanen verloren gaan terwijl de sector juist steeds meer behoefte heeft aan goed opgeleide vakkrachten. Voor kleinere bedrijven zijn de kosten voor een BBL-student hoog, gemiddeld zo’n €12.000 per jaar. De subsidie die oploopt tot maximaal €2.700 is een cruciale tegemoetkoming in de kosten van de begeleiding van mbo-studenten op de werkvloer. Als erkend leerbedrijf investeer je veel en moet je bijvoorbeeld ook speciale praktijkbegeleiders trainen, constateert INretail.

Hema komt een een collectie foute kerstkleding voor het hele gezin

Elfenpyjama’s, ugly sweaters en onesies; Hema komty met een ‘foute’ kledingcollectie voor kerst. Zo zijn er onder andere Takkie-truien met lampjes erin. Een klein tikje op het lampje en hij doet het. Naast de Takkie-sweater heeft Hema nog meer kersttruien met lampjes en belletjes. De elfenpyjama is er voor het hele gezin: ‘met muts en bijpassende sloffen maak je je look helemaal compleet’. Naast de elfen pyjama’s zijn er ook rendieren onesies. De huisdieren worden ook niet vergeten, zelfs voor je hond zijn er kerstoutfits.