TOP

Zaterdag: “understated elegance”, een overzicht

Trendnavigator Marijn Obertop volgt voor Textilia.nl onder andere de Amsterdam International Fashion Week. Elke dag zal zij een blik werpen op trends die ze tegenkomt. Vandaag een verslag van de zaterdag...

De afgelopen dagen zijn er veel prachtige outfits aan m’n oog voorbij gegaan, in de shows en het publiek. Vandaag zag ik de show van Ilja Visser en toen begon één ding in het bijzonder me toch op te vallen. Iets wat ik alle dagen zag in shows van Claes Iversen, Individuals, EnD, Mada van Gaans, Avalon by Blue Blood én Ilja Visser: een prachtige bescheiden en vloeiende elegantie, zachte geklede maar sexy vrouwelijkheid. Een flirt met klassiekers en tradities. Rijke materialen, zachte kleuren en veel glans.

 

Afbeelding 1Rijke stofbewerking met stenen, pailletten en rits-“pullers” bij Claes, Mada, Ilja en Avalon.

 

Afbeelding 2

Zachte kleuren; huidtinten, zacht oranje en roze, gecombineerd met grijs en zwart, bij Individuals, EnD, Mada van Gaans en Ilja Visser.

 

Afbeelding 3

Glanzend satijn geeft een vloeiend vrouwelijk effect aan blouses, jurken en jumpsuits, bij EnD, Mada, Ilja en Avalon

 

Afbeelding 4

Er wordt veel gespeeld met klasieke vormen als de nette pantalon en het t-shirt, in nieuwe materialen en nieuwe pasvormen. Hier bij EnD, Avalon, Ilja, Mada en Claes Iversen.