TOP

Yonex International nieuwe sponsor Nederlandse Badminton Bond

Het Japanse tennis-, badminton- en golfmerk Yonex is de komende jaren sponsor van de Nederlandse Badminton Bond (NBB).

Vanaf 1 januariĀ 2010 worden alle nationale badmintonselecties, zowel de senioren als junioren, volledig door Yonex ondersteund. Alle topspelers uit de selectie spelen dan uitsluitend met Yonex materiaal, oftewel met de rackets, schoenen, snaren en kleding van het merk. “De Nederlandse Badminton Bond heeft een zeer ambitieus topsportplan en een prima organisatie eromheen”, aldus Boris Reichel, promotion manager van Yonex. “Dat sprak Yonex zeer aan.”

Reacties
Rob Ridder, voorzitter van de Nederlandse Badminton Bond, is gelukkig met de sponsordeal. “We moeten concurreren met collega-bonden die vaak grotere budgetten hebben. Met dit contract kunnen we de competitie op een gelijk speelveld aan. Dankzij de overeenkomst met Yonex kunnen we onze plannen uitvoeren.” Ook Martijn van Dooremalen, technisch directeur van de NBB reageert enthousiast. “Ik ben ontzettend blij met dit contract, en dat in deze moeilijke tijd. We kunnen in de toekomst in alle rust verder gaan werken met het verhogen van het niveau van de huidige toppers en de verdere ontwikkeling van jeugdig talent richting de Olympische Spelen in 2012 en 2016.”

Toernooien
Yonex wordt tevens titelsponsor van de drie grootste toernooien in Nederland: Yonex Dutch Open, Yonex Dutch International en Yonex Dutch Junior International. De overeenkomst gaat in op 1 januari 2010 en loopt minimaal tot eind 2016. Nederland is het eerste Europese land waar Yonex een omvangrijk contract als dit heeft kunnen sluiten.