TOP

Kinderwinkel Pomtiedom Kindermode opent eigen webshop kinderkleding

Nadat talloze stenen winkels al zijn voorgegaan, heeft nu ook Pomtiedom Kindermode in Geldermalsen een webshop geopend. Louis van Oort vertelt waarom en over de investering.

“Je moet er gewoon zijn op internet. Jonge ouders zitten echt niet meer met hun neus in de Gouden Gids op zoek naar kinderkleding, dus je ontkomt er niet aan”, vindt Louis van Oort, die zich bezighoudt met de website van de winkel van zijn vrouw Lineke. “Geldermalsen is een klein dorp van 9000 inwoners, maar de kleding die we verkopen heeft een veel grotere reikwijdte, dus een extra verkoopkanaal is hard nodig. Tegelijk fungeert de website als een leuke etalage voor de stenen winkel. Onze webwinkel is niet iets waar we tegenaan hebben gehikt, maar iets dat je gewoon moet doen. Het is bekend dat veel ouders online kopen. Je zou gek zijn als je dit negeert.”

Investering
“Je moet wel een beetje handig zijn met het uitkiezen van de websitebouwer, maar eenmalig kostte ons het ontwikkelen van de webwinkel maar een paar honderd euro. Voor het onderhoud betalen we enkele tientjes per maand. Al met al ben je voor 500 euro al een heel eind op weg. Daarnaast hebben we tijd gestoken in het vullen van de site. We hebben nog niets verkocht, dus gevonden worden is nu het cruciale punt. We overwegen een google-adwordscampagne maar ook hopen we op free publicity. Met een nieuwsbrief gaan we zeker nog aan de slag.”

Stenen winkel
Voor Lineke en Louis zal de stenen winkel een heel eigen functie behouden. De consument kan bij Pomtiedom Kindermode terecht voor ondermeer de merken Pom Pom, S-Company, Wiplala en Little Bampidano. “Het is de moeite waard om langs te komen in de winkel, omdat we nog veel meer te bieden hebben, bijvoorbeeld op het gebied van kledingadvies, fournituren en kledingreparatie. Ook kan de onlineklant zijn bestelling ophalen in de winkel in Geldermalsen.”