TOP

Xkidz.nl start webwinkel voor grote maten-kinderkleding

Moeder Evelien Hortulanus startte zelf een webwinkel met kindermode in een 'maatje meer' toen ze ontdekte dat kinderkleding voor haar volslanke dochter onvindbaar was.

Vanuit de zolder vanhaar woonhuis runt Evelien Hortulanus de nieuwe webwinkel Xkidz. Haar ‘volle’ dochter paste niet in gewone kindermaten, maar vertelt Evelien: “Zij wil er ook gewoon modern uitzien, net als ieder kind.” Xkids voert nu zes kledingmerken, waaronder de Deense merken GlozzNew Facts, Xboys en Xgirls, Collexion en het Duitse Lemmi, waarmee ze mikt op kinderen tot 15 jaar.

Op dit moment is Evelien druk bezig haar naamsbekendheid te vergroten. Ze verspreidt folders op scholen, artsen en diëtisten. Ook laat ze haar website achter op alle obesitas- en overgewichtsites die ze maar kan vinden. Ook wil ze dat JGZ- en GGD-instellingen haar folders gaan verspreiden, maar daar vindt men haar bedoelingen te commercieel. De reacties die Evelien krijgt zijn positief: “Eén op de acht Nederlandse kinderen is te zwaar, waarvan 7 procent zelfs kinderobesitas heeft. Door mijn dochter weet ik hoe groot het probleem is om leuke kleren te vinden.” Ooit wil Evelien overigens gaan uitbreiden met ‘mini-maatjes’, omdat er volgens haar ook veel vraag is naar kleding voor heel smalle kinderen.