TOP

Glamourous najaarscollectie Sheila de Vries past ook jonge vrouwen

Zomer en winter verschillen bij Sheila de Vries als dag en nacht. Sprankelde haar show in de lente van de vrolijke regenboogkleuren, op zaterdag 19 september was het aardedonker op de catwalk in het Amsterdam Hilton.

Inspiratie voor haar nieuwe collectie vindt couturier Sheila de Vries altijd op een betoverend plekje ergens ter wereld. Voor afgelopen voorjaar en zomer was dat Jamaica, voor winter 2009/2010 Istanboel. Thema van de show was ‘Bosphorus nights’, Sheila’s vertaling van de hippe nachten in de Turkse stad waar in het water van de Bosporus de lichtjes weerspiegelen. Vooral dit aspect was uitgewerkt in de vorm van glitters en pailletten.

Supervrouwelijk
Naast het veelvuldig gebruik van rijke (denk aan fluweel) en soepelvallende materialen (zoals zijde met stretch) die de lichaamscontouren mooi volgen, sprongen details in het oog. Driekwart mouwen afgewerkt met een ‘bontkraagje’ en dan daaronder slank gesneden lange handschoenen. Supervrouwelijk en zeker een stylingtip voor in de winkel! Ook geraffineerd: hoe glanzende en matte stoffen zijn gecombineerd.

Leer en fluweel
Topstukken waren een lange jas van het soepelste leer dat we ooit zagen, en een slank fluwelen jasje tot op de knie met prachtig smokwerk op het rugpand en aan de onderkant van de mouwen. Als er al sprake was van kleur, dan felroze en paars.
Slechts vijf keer kwam er tussendoor mannenkleding voorbij (waarvoor zoon Gideon verantwoordelijk is) en die stak opvallend casual af bij de glamourous damesmodellen.

Young fashion
Met glanzende leggings, leuke mini-jurkjes, een jumpsuit en harembroeken is het Sheila prima gelukt om een eigentijdse collectie neer te zetten. Jammer dat de niet zo vernieuwende avondjurken daarbij nogal uit de toon vielen. Aan de andere kant: voor jonge vrouwen zijn er in deze collectie feestelijke items genoeg om uit te kiezen.