TOP

Wolverine koopt Saucony, Sperry Top-Sider, Stride Rite en Keds

Wolverine World Wide heeft de biedingenstrijd voor de Performance + Lifestyle Group (PLG) van Collective Brands gewonnen. Het moederbedrijf van Hush Puppies, Merrell en andere merken is nu ook de eigenaar van Saucony, Sperry Top-Sider, Stride Rite en Keds.

Wereldwijd een sterk schoenen- en lifestyle merk worden, dat heeft de directie van Wolverine World Wide met de recente overname van de vier schoenenmerken Saucony, Sperry Top-Sider, Stride Rite en Keds voor ogen. Daarnaast wil Wolverine de jaarlijkse omzet van ongeveer 1 miljard dollar verhogen naar meer dan 2,5 miljard dollar volgend jaar.

Collective Brands melkkoe
De vier merken Saucony, Sperry Top-Sider, Stride Rite en Keds waren de melkkoe van Collective Brands en Wolverine moest flink in de buidel tasten. De verkoop van PLG stijgt jaarlijks met 5 tot 10 procent. Wolverine betaalt 1,23 miljard dollar in een schuldenvrije transactie voor deze vier merken. De definitieve overname vindt, na goedkeuring door de aandeelhouders en regelgevende instanties, naar verwachting plaats in augustus of september.

Verlieslijdende keten
Als onderdeel van een totale deal ter waarde van het equivalent van ongeveer 2,0 miljard dollar, inclusief schuldovername, zullen de twee investeringsmaatschappijen Blum Capital en Golden Gate de resterende bedrijven van Collective Brands overnemen. Het gaat hierbij hoofdzakelijk om Collective Licensing International en de verliesgevende Payless ShoeSource-keten, een discount formule met wereldwijd meer dan 4.300 schoenenwinkels.