TOP

Inschrijving ING Retail Jaarprijs gestart

Op 14 november is het weer zover, de uitreiking van de ING Retail Jaarprijs. Detaillisten kunnen zich nu inschrijven voor de vakjuryprijs Beste Winkelketen en vakjuryprijs Beste Zelfstandige Winkel.
De strijd om de zeventiende editie van de ING Retail Jaarprijs is begonnen. Winkelketens én zelfstandige winkeliers dingen weer mee naar de felbegeerde hoofd- en deelprijzen van de ING Retail Jaarprijs. De komende maanden strijden retailers om de gunst van de verschillende jury’s en het publiek. De winnaars worden bekendgemaakt tijdens het ING Retail Jaarprijs Gala op 14 november 2012.
Vakjuryprijzen (hoofdprijzen)
In de hoofdprijscategorie deelt de Vakjury jaarlijks twee hoofdprijzen uit: de Vakjuryprijs Beste Winkelketen en de Vakjuryprijs Beste Zelfstandige Winkel. Een deskundige en onafhankelijke jury beoordeelt deelnemende kandidaten op onderdelen waarop een winkel(keten) zich onderscheidt van de concurrentie, zoals het gevoerde strategische beleid, de vernieuwingswaarde, klanttevredenheid en winstgevendheid. In 2011 won Primera de prijs voor de Beste Winkelketen en Tieleman Keukens uit Middelharnis de prijs voor de Beste Zelfstandige Winkel. 
Juryprijs Beste Starter
De Vakjury keert verder een prijs uit aan de Beste Starter van het jaar. De winnaar hiervan heeft echt iets nieuws neergezet in retailland, een gat in de markt ontdekt én deze weten te vullen. Het is een prijs voor een van de vele ondernemende geesten die het aandurven een nieuw winkelconcept te starten. Dat is goed voor de hele branche. Alle reden dus om starters extra in de spotlights te zetten, te belonen en verder te stimuleren met de belangrijkste vakprijs voor nieuwe winkelconcepten. De jury beoordeelt de kandidaten op rendement en continuïteit, originaliteit en oorspronkelijkheid, winkelambiance en personeel, uitrolmogelijkheden, benutting van de combinatie ‘bricks en clicks’ en de kwaliteit van de presentatie tijdens het ING Retail Jaarprijs Excellence Event (halve finale). Dit is het voorprogramma van het ING Retail Jaarprijs Gala. In 2011 won 2theloo deze prijs voor een concept om van toiletteren een detailhandelsfunctie te maken.
Informatie en inschrijven
Inschrijven voor de Vakjuryprijzen en de Juryprijs Beste Starter kan tot en met 15 juni 2012 op www.retailjaarprijs.com.