TOP

Modeweek op Floriade

De maand mei staat Floriade 2012 in het teken van mode en komende week is er zelfs een heuse Floriade Fashion Week. Aanstaande donderdag houdt trendwatcher Lidewij Edelkoort een lezing en vrijdag is er een modeshow met stukken van Jan Taminiau.

Trendwatcher Lidewij Edelkoort houdt op 10 mei op de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade een lezing met als thema ‘A Horticultural View on Fashion’. Een trendverhaal over mode, duurzaamheid en de invloed van bloemen en natuur op mode.

Modeshow 

Op vrijdag 11 mei vindt in het Villa Flora Theater de Floriade Fashionshow plaats. Hier worden onder andere de vijf couturestukken ‘Nature Extends’ geshowd, die Jan Taminiau special voor de Floriade heeft ontworpen.

Masterclass

Daarnaast worden de ontwerpen uit de Floriade Masterclass voor beginnende ontwerpers over Design & Duurzaamheid getoond. Deelnemende ontwerpers werden uitgedaagd een visie te ontwikkelen op het thema duurzaamheid om van daaruit een ontwerp te maken.

Duurzaam

Jan Taminiau heeft ook de bedrijfskleding voor de medewerkers van de Floriade ontworpen. De ontwerpen komen voort uit een duurzame ontwerpvisie waarbij er gekozen is voor gangbare items, die na zes maanden Floriade nog gewoon gedragen kunnen worden. Er is gekozen voor het gebruik van de Nederlandse kleuren rood, wit, blauw voor onder andere de polo’s, accessoires en sjaals.

 

Kaarten zijn te koop via www.floriade.nl/fashion