TOP

Wintertrends 2010 op Kleine Fabriek en Just Kidz

Blitz bling, glamour, denimdenim, de voetbalkouslegging en fusiestukken: een rijtje dat klinkt als abracadabra, maar het was allemaal te zien tijdens de Kleine Fabriek en Just Kidz. De winter van 2010 volgens Bengels in steekwoorden:

Denimdenim: jeans speelt een hoofdrol in het winterbeeld voor 2010. Op de Kleine Fabriek werden maar liefst twee nieuwe labels galanceerd: Blue Rebel en Krunk.  Blue Rebel kon meteen twee toppers laten zien: een met een heftige kreukwassing en een met stras.

‘Fusiestukken’: als twee bedrijven in elkaar opgaan heet dat een fusie, maar als je twee kledingstukken in elkaar ‘schuift’ noemt Bengels dat een ‘fusiestuk’. Concreet heeft No Tomatoes voor meiden een jeanslegging met voetbalkous eraan vast; en verder de hooded scarf (sjaal met capuchon eraan vast)

Lammy en borg: er is goed gekeken naar de charme van de Ugg voor al die warme randjes langs manchetten, kragen en capuchons in vele collecties. Een gilet van borg en een denimshort met borgrand langs de pijpen vond je bij No Tomatoes. Voor een lammy winterjas moest je bij Little Cerise zijn.

Grove breisels: Tumble ‘n Dry zet in op grove breisels voor gevoerde vesten voor jongens en leuke tunieks voor meisjes, net als Barts voor jacquardmutsen. Bij Kyriaki trof je handschoenen als modeaccesoire.

De trainingsbroek met hoge enkelboorden: dit hot item voor meiden in een echte retrotrainingspakkenstof vond je eveneens bij Tumble ‘n Dry.

Blitz-bling: geen bling bling, maar blitz bling: zo laten de winterjassen van ondermeer Airforce, Reset en Super Ego Brand zich beschrijven. Een ding is zeker: glans op de jassen blijft komende winter zeker nog aan.

Beestachtige prints: leuke beestenprints vond je bij Design Heroes by Jo, maar ook bij Tumble en bij Wild.   

Glamour: Er is een ware hang naar glamour aan de gang voor meisjes met merken als Swart, La Fee Maraboutee, Moscow en RebelQ. Dit laatste merk was te zien op Just Kidz en gaat hier en daar echt over de top met echt en nepbont, satijn, kant, panter en stras. De met ruches en stroken uitgewerkte stukken zijn, voor wie er de klant voor heeft, een must.

Ingetogen: Naast al dit stoers was er gelukkig ook plaats voor ingetogen collecies. Je vond ze bij het prachtige Belgische Gold en verder bij het kinderbasicsmerk Little Label, het Deense Noa Noa Miniature en het gloednieuwe jassenmerk Soofies.

Lapjesjurken kon je vinden bij het Nederlands-Gambiaanse merk Lets Dress en let maar eens op: lapjesjurkjes waarin je verschillende stofjes gecombineerd ziet, gaan het volgens Bengels helemaal maken.