TOP

Winstwaarschuwing Supergroup na verdampen 9 miljoen pond

Supergroup, eigenaar van het kledingmerk Superdry, heeft een winstwaarschuwing afgegeven nadat door een computerfout zo'n 6 tot 9 miljoen pond is verdwenen. De aandelen van het kledingbedrijf kelderden met 25 procent.

Het beursgenoteerde bedrijf Supergroup heeft in een persverklaring gewaarschuwd dat de resultaten van het afgelopen boekjaar kunnen tegenvallen. Een programmeerfout in een nieuw voorraadsysteem zorgde voor een tijdelijke maar flinke afname van de voorraad. De aandelen werde daarop met 25 procent minder gewaardeerd.

De internationale wholesale is door dit probleem niet in gevaar gekomen. De fout is inmiddels hersteld en in november zal de distributie weer op peil zijn. Het systeem was juist geimplementeerd om meer capaciteit te krijgen. Volgens financieel directeur Chas Howes zullen de totale kosten voor deze ‘geisoleerde gebeurtenis’ liggen tussen de 6 en 9 miljoen pond.

SuperGroup is eigenaar van de merken Superdry, 77Breed, SurfCo California en van retailconcept Cult. In Nederland heeft Superdry kledingwinkels in Amsterdam, Rotterdam, Breda, Den Bosch en Haarlem.