TOP

Hudson’s Bay Utrecht opent in stilte, De Bijenkorf werkt aan Duitse website en C&A-topman treedt af

Hudson’s Bay heeft de geplande feestelijke opening van het nieuwste filiaal in Utrecht aangepast en opende vanochtend in stilte. Verder: De Bijenkorf werkt aan een Duitse website en C&A-topman Alain Caparros stopt wegens gezondheidsproblemen. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 21 maart 2019.

Hudson’s Bay Utrecht opent in stilte

Hudson’s Bay heeft het nieuwste filiaal in Utrecht op donderdag 21 maart geopend. De feestelijke opening is aangepast en het warenhuis gaat stil open uit respect voor de slachtoffers en hun naasten na de aanslag van afgelopen maandag. Dat melden verschillende media waaronder Duic en PropertyNL. De organisatie besloot om de opening die vandaag om 10 uur plaatsvond, aan te passen. Het filiaal is te vinden in Hoog Catharijne.

De Bijenkorf bouwt aan een Duitse website

De Bijenkorf is bezig met een Duitse website en is van plan deze in de zomer te openen, zo meldt Twinkle Magazine. Er staan verschillende vacatures open bij het bedrijf, er wordt onder andere gezocht naar een online content editor, een online merchandiser en een SEA-marketeer voor de Duitse markt. Kandidaten voor de vacatures moeten ‘(near) native’ Duits zijn en ook vloeiend Engels kunnen lezen en schrijven. De nieuwe werknemers krijgen een werkplek in Amsterdam, op het servicekantoor van De Bijenkorf. Naast Nederland heeft De Bijenkorf ook een Vlaamse webshop, die in 2015 opende.

Merknaam-procedure verloren door Sylvie Meis

Sylvie Meis heeft een procedure verloren tegen een Chinees kledingmerk dat zich momenteel op Europa richt, zo bericht RTLnieuws. Het gaat om het merk SusyMei en Sylvie Meis vond die naam te veel op haar eigen naam lijken. Het Europese merkenbureau EUIPO is het daar niet mee eens. Volgens hen verwijst SusyMei duidelijk naar een ander persoon. Het Chinese label brengt zweet absorberende slips en inlegzooltjes op de markt. Het Nederlandse model en presentatrice bezit een Europese registratie van het woordmerk Sylvie Meis voor een groot aantal producten; van koffiemachines tot kleding en van kerstboomversiering tot keukengerei.

Portare opent nieuwe Superdry-store in Breda

Het agenturenbedrijf Portare opent een nieuwe Superdry-store in Breda. Dat is de tweede winkel voor het merk in de Brabantse stad. De nieuwe winkel komt op de Houtmarkt en wordt 244 vierkante meter groot. De voormalige Houtmarktpassage ondergaat momenteel een volledige metamorfose en verliest daarbij ook de naam ‘passage’. Tot nu toe zijn er drie winkels bevestigd voor in het vernieuwde winkelgebied: Superdry, Rituals en Brandfield. Maurice Vermeulen van Business 2 Real Estate zijn er met meer partijen bezig contracten of vergevorderde gesprekken. Zo vertelt hij tegen BN De Stem: “De namen houden we nog even voor ons.” De nieuwe Superdry winkel wordt het elfde Nederlandse filiaal.

C&A-topman Alain Caparros stopt wegens gezondheidsredenen

De topman van C&A, Alain Caparros, treedt af als ceo van het bedrijf in verband met gezondheidsproblemen, zo schrijft Retaildetail. De opvolger is al bekend: Edward Brenninkmeijer. Hij is sinds 2014 ceo van C&A Brazilië, Mexico en China. Caparros trad in 2017 aan als ceo bij de retailer en werd vorig jaar getroffen door een hartaanval. In een persbericht laat hij weten dat hij daardoor niet meer in staat is zijn functie te vervullen met de intensiteit die hij van zichzelf verwacht en die het bedrijf nodig heeft. Hij blijft wel betrokken bij het bedrijf als adviseur. Martijn Brenninkmeijer bedankt hem voor het leiderschap waarmee hij het bedrijf en het merk richting een nieuwe toekomst stuurde: “We willen Alain Caparros bedanken voor de circa twee jaar waarin hij aan het roer van C&A Europa stond. Hij zette C&A op de juiste koers in een tijd met vele uitdagingen in de retailsector.”