TOP

Winst Esprit daalt met 13%, omzet groeit licht

Esprit noteert in de eerste zes maanden van het boekjaar 2008/2009 een omzetgroei van 3 procent tot ruim 1,9 miljard euro. De winst daalde wel met 13 procent naar 260 miljoen euro.

De winst daalde door de eigen investeringen die Esprit deed, maar ook door afnemende verkopen in de winkels door de economische recessie. “We staan oog in ook met een uitdagende bedrijfsomgeving, maar hebben er alle vertrouwen in”, zegt voorzitter van het merk Thomas Grote. “Dit komt met name door de positieve omzetgroei van de winkels in China (34,5%), Rusland (32,6%) en het Midden-Oosten (33,4%).”

In de tweede helft van het boekjaar staan er openingen gepland van 25 eigen winkels en 500 verkooppunten voor de groothandel. Ook zal er worden geïnvesteerd in het herinrichten van bestaande winkels. Grote: “We zullen daarbij een nauwlettend oog houden op de kapitaaluitgaven.”

Esprit ceo Heinz Krogner reageert op de economische situatie: “De financiële crisis is nog nooit zo erg geweest als nu. De impact reikt ver en is in elke economie en branche voelbaar. We bereiden ons voor op een ongekend sterke tegenwind, maar hebben er alle vertrouwen in dat deze storm en de gevolgen hiervan uiteindelijk zullen overwaaien.”