TOP

Winnaars Hema-ontwerpwedstrijd 2009 bekend

De winnaars van de Hema-ontwerpwedstrijd 2009 zijn Marloes van Geel van de Academie voor de Beeldende Kunsten Maastricht en Saskia Kappers van de Willem de Kooning Academie Rotterdam.

Met hun ontwerpen voldeden zij, volgens de jury, ruimschoots aan de opdracht van de 22ste editie van de Hema-ontwerpwedstrijd: ‘oud is nieuw’. In de categorie Mode sleepte Marloes van Geel de eerste prijs binnen. Van Geel maakte voor haar ontwerp gebruik van Hema-folders. Met dit materiaal ontwierp zij een vrolijke regenjas met een bijpassende zuidwester. Jurylid Natasja Martens (ontwerpster en oprichtster modelabel G + N) in een persbericht over het ontwerp: “Dit ontwerp laat zien dat hergebruik heel erg fris en vrolijk kan zijn en past daarom heel goed bij Hema.”

Saskia Kappers bedacht voor de categorie Hardwaren een simpele en leuke manier om het morsen met drinken door kleine kinderen te voorkomen. Met Hema doorknoopballonnen en een rietje is dit probleem voor altijd verholpen. “Steengoed. Hier word ik vrolijk van. En het is honderd procent Hema”, aldus juryvoorzitter Sabien Duetz.

De publieksprijs is nog niet uitgereikt, Hema-klanten kunnen vanaf 17 augustus hun stem uitbrengen via de website http://www.hema.nl/. De jury heeft in totaal 20 ontwerpen genomineerd waar het publiek over kan stemmen.

De ontwerpwedstrijd is in 1983 gestart met als doel studenten van vormgevingsopleidingen meer ervaring op te laten doen, door het uitvoeren van een praktijkopdracht. Ook kijkt het warenhuis altijd naar de mogelijkheden om het winnende ontwerp in productie te nemen.