TOP

Winkels tot 2 maart dicht, click & collect wordt toegestaan

De huidige lockdown wordt verlengd. Winkels blijven in elk geval tot 2 maart dicht, met een kleine versoepeling: vanaf 10 februari wordt click & collect toegestaan.

Dat maakte premier Mark Rutte dinsdagavond bekend tijdens een persconferentie. De strenge lockdown die sinds 15 december van kracht is, wordt met vier weken verlengd vanwege de snelle opkomst van de Britse coronavariant. Dat betekent dat de winkels voorlopig gesloten blijven.

Regels voor click & collect

Rutte erkent dat het verlengen van de sluiting een ‘ongelooflijk hard gelag’ voor retailers is. Daarom staat het kabinet per 10 februari het bestellen en afhalen (click & collect) bij winkels toe. Daar zijn wel een aantal regels aan verbonden. Klanten bestellen hun producten minimaal vier uur van tevoren (online of telefonisch) en halen dit alleen en op een vast afgesproken tijdstip bij de winkel op. Het afhaalpunt moet buiten de winkel worden ingericht. Rutte: “Daarbij blijven natuurlijk de basisregels gelden, zoals het houden van anderhalve meter afstand.”

Foto: Textilia