TOP

Winkelplein Amstelveen eerste 100% pingebied

Winkelplein Waardhuizen in Amstelveen is het eerste officiële 100% pingebied van Nederland. Zaterdag 30 oktober heeft burgemeester Jan van Zanen de officiële benoeming bijgewoond en samen met de voorzitter van de winkeliersvereniging de eerste '100% pingebied'-vlag gehesen.

Het 100% pingebied houdt in dat consumenten hun aankopen bij álle winkels in het gebied met de pinpas kunnen betalen zonder bijkomende kosten, ongeacht het aankoopbedrag. Winkelplein Waardhuizen in Amstelveen is het eerste winkelcentrum dat officieel wordt benoemd tot 100% pingebied. Het winkelcentrum telt 11 winkels en een zeer actieve winkeliersvereniging. 

Draaiboek 

Voor gemeenten en winkeliers die ook een gebied willen omvormen tot 100% pingebied is een draaiboek beschikbaar, gratis promotiemateriaal, kortingen op pinapparatuur en voor sommigen zelfs subsidie. Ook winkelcentrum Leidsenhage en de gemeente Horst aan de Maas hebben al actie ondernomen om een 100% pingebied te worden.

Week van het pinnen

De benoeming van het eerste 100% pingebied van Winkelplein Waardhuizen sluit goed aan op ‘de week van het pinnen’, die 1 november begint. In deze week kost het pinnen de ondernemer niks en consumenten maken bovendien kans op €250,- door te pinnen.