TOP

Weekendtip: de achtste Sneakerness in Amsterdam

Sneakerliefhebbers kunnen op zaterdag 19 en zondag 20 mei 2018 naar Sneakerness in Amsterdam voor alle ins en outs over hun favoriete schoen. Tijdens het evenement zijn exclusieve sneakermodellen te koop en worden de laatste trends besproken en bijzondere schoenen gepresenteerd.

Dit pinksterweekend staat de Kromhouthal in Amsterdam-Noord in het teken van sneakers. Zaterdag 19 en zondag 20 mei 2018 vindt hier voor de achtste keer Sneakerness plaats. Het evenement vertegenwoordigt internationale sneakermerken en -winkels en trekt privéverkopers en verzamelaars uit heel Europa. Op de beurs zijn niet alleen exclusieve schoenmodellen te koop, maar wordt ook de sneakerlifestyle breed uitgemeten.

Het thema van deze editie van Sneakerness is ‘bespoke’, of ook wel ‘op maat gemaakt’. “In de sneakerwereld is dit in opkomst onder de term ‘1 of 1’”, vertelt Matthijs van der Meulen, marketingmanager bij Sneakerness, in een persbericht. “Steeds meer mensen ontwerpen in samenwerking met designers hun superexclusieve droomsneaker, waarbij ze zelf de kleur, het model en patroon kiezen. Veel mensen laten dit doen door NikeLab, maar ook steeds meer jonge schoenmakers specialiseren zich in dit ambacht.”

Sneaker van een topchef

‘Bespoke’ komt terug in twee bijzondere samenwerkingen die Sneakerness is aangegaan. Het evenement heeft de eigenaren van het Amsterdamse kledingmerk The New Originals en chefkok, restauranteigenaar en sneakerliefhebber Jaimie van Heije de kans gegeven om hun eigen sneaker te ontwerpen. De schoenen zijn in samenwerking met Sneakerrestore (een bedrijf dat gepersonaliseerde sneakers maakt) gemaakt en worden voor het eerst gepresenteerd op de 1 of 1-expositie tijdens de beurs. “Toen Sneakerness vroeg of ik mijn eigen sneaker wilde ontwerpen met Roel van Sneakerrestore, was het alsof mijn creativiteit op hol sloeg”, laat Van Heije weten. “Gelukkig weet ik vanuit mijn restaurantervaring dat je al het overbodige moet weglaten. ‘Less is more’. Zelf zie ik de schoen ook voor het eerst op Sneakerness en om eerlijk te zijn, kan ik niet wachten.”

Dé sneaker van 2018

Naast de exclusieve schoenen van The New Originals en Jaimie van Heije, zijn op de 1 of 1-expositie de twintig meest bijzondere customized sneakers uit Nederland te vinden. Daarnaast worden er Fashion Talks georganiseerd, waar mensen uit de industrie in panels de laatste trends bespreken. Er wordt gepraat over dé sneaker van 2018 en de grootste sneakermerken van Nederland. Ook is er op Sneakerness een kunstgalerij en een gamehoek, een schoenenpoetser en een tatoeëerder. Vergeet niet om oude sokken mee te nemen, die kun je omwisselen voor nieuwe en er staat er een ‘photo booth’ waarin een foto van je schoenen wordt gemaakt.

Praktische informatie

Sneakerness vindt plaats op zaterdag 19 en zondag 20 mei 2018 in de Kromhouthal in Amsterdam, Gedempt Hamerkanaal 231. Een dagticket voor zaterdag kost €11,- en voor zondag €12,-. Er zijn ook weekendtickets te koop voor €16,-.

Sneakerness in Nederland

Na succesvolle edities in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, wordt Sneakerness in 2011 voor het eerst in Nederland georganiseerd. Sneakerness heeft nu al jaren vaste beursdata in grote steden als Parijs, Zürich, Berlijn, Moskou, Keulen, Amsterdam en Warschau. Vorig jaar zijn daar Rotterdam, Milaan en Londen aan toegevoegd.